KıbrısManşet

Altıok: El-sen’in yanında olmaya devam edeceğim. Direnişleri toplum içindir. Onurludur. Anlamlıdır

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Akademisyenlerinden ve eski sendikacı Hasan Ulaş Altıok, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Çağlayan Cesurer ve Genel Sekreter Ahmet Tuğcu‘ya seslenerek, “Bu şekilde olmaz, yapmayın, lütfen” dedi

Altıok: El-sen’e yoldaş tavsiyesi; Bu şekilde olmaz, yapmayın, lütfen…

Sosyal medya hesabından “El-sen’e yoldaş tavsiyesi” başlıklı bir açıklama yapan Altıok, yıllarca sendikacılık yaptığını, sayısız eylem ve grev örgütlediğini ve bir sendika için grevi veya eylemi sonlandırmanın başlatmaktan çok daha zor olduğunu bildiğini söyledi.

Altıok, “Her zaman El-sen’in yanında oldum. Olmaya da devam edeceğim. Direnişleri tamamen toplum içindir. Onurludur. Anlamlıdır. Ülkemizde bir eylemi toplum, üye ve diğer örgütlerin desteği olmadan sürdürebilmek neredeyse imkansızdır. Özellikle de yarısı satılmış bir medyaya karşı mücadele veriyorsanız. Bu şartlar altında eylemi sürdüremeyecek bir sendikayı anlarım, saygı duyarım. Ama birazdan açıklanacak gerekçelerle eyleme son vermeyi doğru bulmam. ‘Devam edemiyoruz, halk mağdur, hükümet duyarsız, yeterince destek yok, yeniden örgütlenip yeniden eylemliliğe geçeceğiz’ demek anlaşılır. Ama bu şekilde olmaz be arkadaşlar. Yapmayın, lütfen” dedi.











Başa dön tuşu