KıbrısManşet

Osum: Kadınlara “Size yapılanı ben de meşrulaştırıyorum” demektir. Çok yazık, çok fena

İnsan Hakları Platformu Koordinatörü Avukat Fezile Osum, ülkedeki tüm kadın örgütlerinin haftalarca görevden alınması için mücadele ettiği, “ev içi tecavüzü” saunan Türkiye’den atama Din İşleri Başkanı Ahmet ünsal‘ın, Girne Belediyesi‘nin iftar yemeğine davet edilmesi eleştirilerine karşı savunma yapan Murat Şenkul’un açıklamasını “Çok fena, çok yazık” olarak değerlendirdi

Osum: “Ben herkesin belediye başkanıyım” savunması rencide edicidir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Osum, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’un, Ahmet Ünsal’ın iftar yemeğinde ağırlanmasını “Ben herkesin belediye başkanıyım” diyerek savunmaya geçtiğini hatırlatarak, bu yapılan hareketin kendisi gibi birçok kadına verdiği mesaj anlamında oldukça rencide edici olduğunu kaydetti.

Osum, “Daha bundan birkaç ay önce kadın düşmanı sözlerini sarf etmiş, ardından ne bu haraketine dair kadınlardan özür dilemiş ne de görevine dair bir sonlandırma olmamış bir kişiden bahsediyoruz. Yani yaptığı yanına kalmış, bir nevi iktidar tarafından onaylanmış. Şimdi başka bir siyasi, üstelik sosyal adalet ve eşitlik şiarını dillendiren bir partinin belediye başkanı böyle bir hareket yapabiliyor, üstüne üstlük sanki alay eder gibi bir açıklama yapıyor” dedi.

“Kadınlara ‘size yapılanı görüyorum ama ben de bunu meşrulaştırıyorum’ demektir. Çok yazık, çok fena”

Osum, “Bu toplumda kadınları eve kapatmaya çalışan, yaşam ve özgürlük haklarını ellerinden almak için siyasi propaganda yapan, kamu görevini suistimal eden bir kişinin toplum önünde meşrulaştırma çalışmalarına alet olmak bas baya taraf olmak demektir” diyerek, “Kadınlara size yapılanı görüyorum ama ben de bunu meşrulaştırıyorum demektir. Bu kadar zamanda bunları aşmış olmamız lazımdı. Çok yazık, çok fena” ifadelerini kullandı.

Neler olmuştu?

Gazetemiz, Girne Belediyesi tarafından verilen bir iftar yemeğinde, Başkan Murat Şenkul ve Ahmet Ünsal’ın yan yana olduğu fotoğrafı yayınlamış, bu fotoğraf karesi özellikle kadınlardan büyük tepki toplamıştı.

 

Kadınlardan özür dilemesi beklenen Şenkul ise “Dün de yan yana oturdum bugün de oturacağım” açıklaması yapmıştı.

ozgur_gazete_kibris_murat_senkul_girne_belediyesi_ahmet_unsal_iftar_yemegi

Haberin tamamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu