KıbrısManşet

KESÇH: Ulaş Barış’ın çocukları da karma evlilik mağduru

Karma Evlilik Sorunu Çözüm Hareketi (KESÇH), Gazete Ulaş Barış’ın Türkiye‘ye girişinin yasaklanmasına farklı bir açıdan değerlendirme getirerek, Barış’ın karma evlilikten dünyaya gelen çocuklarıyla artık birlikte seyahat edemeyeceğini belirtti

KESÇH: Barış’ın artık çocukları ile bu adadan başka bir yere seyahat edebilmesi çok zor

Yazılı açıklama yapan örgüt, Ulaş Barış’ın artık çocukları ile birlikte bu adadan başka bir yere seyahat edebilmesinin çok zor olduğuna işaret ederek, Barış’ın N-82 kodu gerekçe gösterilerek Türkiye’ye alınmayan bir diğer Kıbrıslıtürk olduğunu hatırlattı.

Açıklamada, “Öncelikle onunla dayanıştığımızı belli eder ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz. Ancak Ulaş Barış’ın durumu biraz daha farklı. Ulaş Barış, Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olan bir Kıbrıslıtürk. Ancak Ulaş Barış’ın çocukları, anneleri adaya kuzeyden giren, yabancı bir ebeveyn olduğu gerekçesiyle Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı alamadılar. Yani bizler gibi karma evlilik sorunu olan çocuklar” denildi.

“Bu çocuklar babaları ile hiç seyahate gitmeyecekler mi yurtdışına?”

“Peki, yine bu karma evlilik sorunu nasıl bir engel oluşturuyor biliyor musunuz?” diye sorulan açıklamada, çocuların Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlığı olmadığı için direkt olarak Larnaka ya da Baf Havaalanı’ndan çıkış yapamadıkları, sadece Türkiye üzerinden yurtdışına çıkış yapabildiklerini kaydedildi.

Açıklamada, “Ama bugün babalarına da Türkiye’ye N-82 kodu gerekçe gösterilerek giriş yasağı konuldu.
Durumun garipliğini algılayabildiniz mi? Bu çocuklar babaları ile hiç seyahate gitmeyecekler mi yurtdışına? Türkiye’deki N-82 kodu transit uçuşları kapsıyor mu? Neden bunun hakkında açıklayıcı bilgiler yok? Yoksa baba ve çocuklar, farklı limanlardan çıkış yapıp gitmek istedikleri ülkede mi buluşacaklar?” diye soruldu.

“Aile bütünlüğünü de etkileyen karma evlilik sorunu…”

KESÇH açıklamasında, “Bunu söylemesi bile çok garipken, sadece gerçekte ne kadar daha garip olacağını düşünün. Dışişleri Bakanlığı’ndaki makamları bu konuda bilgi ve destek edinmeye talep ediyoruz. Ulaş Barış’ın, artık çocukları ile birlikte bu adadan başka bir yere seyahat edebilmesi çok zor. Aile bütünlüğünü de etkileyen bu karma evlilik sorununun daha da karmaşık sorunlara yol açmadan bir an önce çözülmesi tek temennimizdir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu