KıbrısManşet

Akıncı: Meğer doğduğu kente girişi engellenen Barış da Türkiye için güvenlik tehdidiymiş

Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye‘ye girişi engellenen Kıbrıslıtürkler arasına giren Gazeteci Ulaş Barış‘a işaret ederek, Kıbrıs‘a kadar uzanan bu karanlık anlayışın sonsuza kadar sürmeyeceğini vurguladı

Akıncı: Meğer doğduğu kente girişi engellenen Barış da Türkiye için güvenlik tehdidiymiş

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akıncı, Ulaş Barış’ın İstanbul doğumlu olduğubu Türkiye’ye girişine izin verilmediğini duyurduğu paylaşımından öğrendiğini belirterek, doğduğu kente girişi engellenen Barış’ın da meğer Türkiye gibi koca bir ülke için güvenlik tehdidi oluşturduğunu söyledi.

Akıncı, “Tıpkı Cumhurbaşkanlığım sırasında basın danışmanım olarak görev yapan Ali Bizden ve diğerleri gibi.
Halen, demokratik anlayıştan yoksun ve farklı görüşlere tahammülsüz bir tek adam rejiminin hüküm sürdüğü Türkiye’de bir çok masum insan hapislerde çürütülürken, Ulaş gibi Kıbrıs’ta barışı savunan bir gazetecinin seyahat özgürlüğüne mi saygı gösterilecekti?” diye sordu.

Akıncı, “Kıbrıs’a kadar uzanan bu karanlık anlayışlar elbet sonsuza kadar sürmeyecek. Hangi coğrafyada olursa olsun insanlık daha iyiye, daha güzele doğru yürüyüşünü sürdürmeye devam edecek ve mutlaka aydınlığa kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu