KıbrısManşet

Özkunt: Arkasından özür gelir diye bekledim, özrü kabahatinden büyük açıklama geldi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, Girne Belediyesi‘nin Cumhuriyetçi Türk Partili (CTP) Başkanı Murat Şenkul‘un, “ev içi tecavüzü” savunan Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal‘la iftar yemeğinde bir araya gelmesinden sonraki açıklamalarını “özrü kabahatinden büyük” olarak değerlendirdi

Özkunt: Arkasından özür gelir diye bekledim, özrü kabahatinden büyük açıklama geldi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özkunt, Din İşleri Başkanlığı’na atanma yönteminden, dini hurafeleri ile başta CTP Kadın Örgütü olmak üzere, tüm kadın örgütleri ve geniş toplum kesimlerine tepkisini çeken, istifası veya görevden alınması istenen, günlerce aleyhine eylemler düzenlenen bir yobaza, bir kumarhane sponsorluğunda tertip edilen “iftar yemeği”nde, onur konuğu olarak yer veren bir anlayışı ve hareketi, amasız, fakatsız şiddetle kınadığını söyledi.

Özkunt, “Bu kınamayı, ‘siyasette yeni ve acemidir’ diye arkasından bir özür gelir diye biraz beklettim. Ancak bugün özrü kabahatinden büyük bir açıklama geldi başkandan. Solda popülizme, yozlaşmaya ve toplumsal varoluş mücadelemizin yara almasına tahammülümüz yoktur” dedi.

Neler olmuştu?

Gazetemiz, Girne Belediyesi tarafından verilen bir iftar yemeğinde, Başkan Murat Şenkul ve Ahmet Ünsal’ın yan yana olduğu fotoğrafı yayınlamış, bu fotoğraf karesi özellikle kadınlardan büyük tepki toplamıştı.

 

Kadınlardan özür dilemesi beklenen Şenkul ise “Dün de yan yana oturdum bugün de oturacağım” açıklaması yapmıştı.

ozgur_gazete_kibris_murat_senkul_girne_belediyesi_ahmet_unsal_iftar_yemegi

Haberin tamamı için TIKLAYIN

Bu yaşananlar üzerine, Ünsal’ın görevden alınması için en ön safhada mücadele eden CTP’nin Kadın Örgütü Başkanı Doğuş Derya da bir açıklama yapmıştı

ozgur_gazete_kibris_ctp_kadin_orgutu_ahmet_unsal_murat_senkul

Haberin tamamı için TIKLAYIN

Yaşananların ardından bir açıklama daha yapan Şenkul, Derya’yı disipline vereceğini söylemişti

ozgur_gazete_kibris_murat_senkul_dogus_deryayi_disipline_verecegim

Haberin tamamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu