KıbrısManşet

Atlı: Halkımızın ruhundaki o direniş gücünü yeniden canlandıracağız

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, AKSA’ya özel hazırlanan ve bugünkü Meclis Genel Kurulu’nda hükümetin oylarıyla geçen Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarı‘nı, “Kukla hükümetin kısa süreli boş zaferi” olarak yorumladı, mücadeleye devam mesajı verdi

Atlı: Biz mücadelemizi, kuklaların kısa süreli içi boş zaferlerine endekslemeyiz

Yazılı açıklama yapan Atlı, beklenildiği gibi bugün Cumhuriyeti Meclisi’nden AKSA’ya özel hazırlanan Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın UBP-DP-YDP oylarıyla geçtiğine işaret ederek, bu durumun kendilerinin mücadelesinde hiçbir şeyi eksiltmeyeceğini kaydetti.

“Biz mücadelemizi, kuklaların kısa süreli içi boş zaferlerine endekslemeyiz” diyen Atlı, bugün Meclis’ten geçen bu yasayla yapılmak istenenin, Kıbrıs Türk toplumunun iradesine vurulmak istenen bir kilit daha olduğunun herkes tarafından bilindiğini vurguladı.

“Parlayan alev söndürüldü”

Yaşanan sürecin en acı taraflarından birinin, UBP, DP ya da YDP yetkililerinin ve sarayı işgal etmiş durumda olan Ersin Tatar’ın, bunu sadece Ankara’dan aldıkları emir doğrultusunda yapmış olmaları olduğunu söyleyen Atlı, bir diğer acı tarafın ise bu partilere oy vermiş insanlara muhalefet güçleri olarak hala gerçeğin tam olarak anlatılamamış olması olduğunu kaydetti.

Atlı, “Biz biliyoruz ki; genel grev ve Meclis boykotu gibi kararların alınması halinde, El-sen mücadelesine devam edecek ve bu ateş Meclis’i de tutuşturup yasanın geçmesini engelleyecekti. Ancak bu bilinçli olarak tercih edilmedi, parlayan alev söndürüldü. Peşkeş ve teslimiyete karşı mücadelemiz sürecek. Halkımızın ruhundaki o direniş gücünü yeniden canlandıracağız” dedi.











Başa dön tuşu