KıbrısManşet

SEVKAD: YASA DIŞI DİNİ YAPILANMA | Sadece adı var, kaydı bile yok!

Gazetemizin Ocak ayında gündeme getirdiği; 18 yaş altı çocukları ofis ve dairelerde toplayıp yasa dışı “eğitim” veren, camilere “Cihad” yazılı pankartlar asan, hükümetin ve Eğitim Bakanlığı’nın göz yumduğu Sevgi ve Kardeşlik Derneği (SEVKAD) adlı cemaat yapısının Kıbrıs’ın kuzeyinde “dernek” kaydı bile yok!

SEVKAD: YASA DIŞI DİNİ YAPILANMA
Sadece adı var, kaydı bile yok!

Gündeme düştüğü anda infial yaratan haberimiz sonrası polis, Savcılık, hükümet ve Eğitim Bakanlığı harekete geçmedi.

SEVKAD adlı cemaat yapılanması organizasyonlar yapmaya, yaşı küçük çocuklarla bir araya gelmeye, sosyal medya hesabından da bu etkinlikleri paylaşmaya rahatça devam ediyor.

Derneğin sosyal medya hesabından, günler öncesine kadar hala devam eden etkinliklerinin fotoğrafları ve 18 yaş altı çocuklarla bir araya geldikleri görüntüler rahatlıkla paylaşılıyor
Camilerde de bir araya gelinmeye ve çocuklar toplanılmaya devam ediyor
Kayıtsız sözde dernek SEVKAD’ın çüküç çocuklarla bir arada olduğu bir başka yakın tarihli paylaşımı

Tüm İlçe Kaymakamlıklarına “Bilgi Edinme Yasası” kapsamında başvurduk, cevapları aldık!

Gazetemiz, yaptığımız haber sonrası SEVKAD hakkında daha geniş bilgi edinmek maksadıyla, Kıbrıs’ın kuzeyindeki tüm İlçe Kaymakamlıklarına “Bilgi Edinme Yasası” uyarınca başvuru yaptı. (6 Şubat’ta yaşanan depremler nedeniyle sürecin uzadığını ve haberin bekletildiğini belirtmek isteriz)

Girne Kaymakamlığı

Girne Kaymakamlığı

Güzelyurt Kaymakamlığı

Güzelyurt Kaymakamlığı

Faaliyetleri gibi kendisi de yasa dışı | Dernek yok, tüzel kişilik yok!

Girne, Lefkoşa, Mağusa, Güzelyurt ve Lefke Kaymakamlıkları, dilekçelerimize cevap olarak; SEVKAD adlı bir derneğin kendi ilçelerinde kayıtlı bulunmadığına dair yazılı belge verirken, İskele Kaymakamlığı da sözlü olarak böyle bir dernek olmadığı bilgisini verdiği halde yasaya göre 15 gün içinde vermesi gereken yazılı cevabı henüz vermedi.

Lefke Kaymakamlığı

Lefke Kaymakamlığı

Kaymakamlıklardan gelen resmi cevaplara göre; küçük yaştaki çocuklarla apartman dairelerinde bir araya gelen, sayısız faaliyet yürüten, broşür dağıtan, camilere “cihad” pankartları asan, “Ada başkanı”, “Ada görevlisi” diye Kıbrıs’ın kuzeyine görevli seçen SEVKAD’ın ülkemizde “dernek” olarak kaydı dahi yok.

Sonuç olarak SEVKAD adlı dini yapılanmanın sadece faaliyetleri değil kendisi de yasa dışı ve tüzel kişiliği yok.

Lefkoşa Kaymakamlığı

Lefkoşa Kaymakamlığı

Mağusa Kaymakamlığı

Mağusa Kaymakamlığı

Bu nasıl Eğitim Bakanlığı, bu nasıl polis, bu nasıl hükümet?

Ocak ayından bu yana gündemi meşgul eden haberimize rağman, çocuklarımız için büyük tehdit oluşturan bu dini yapılanmayla ilgili kılını kıpırdatmayan polisi, hükümeti, Eğitim Bakanlığı’nı ve Savcılık’ı göreve daveet ediyoruz.

Öğretmen sendikaları ve muhalefet güçlerini de bu yasa dışı yapılanmanın yasa dışı tüm faaliyetlerinin incelenmesi, soruşturma başlatılması ve yargılanarak hak ettikleri cezayı alması için mücadeleye etmeye çağırıyoruz.

Özel Haber: Pınar Barut











Başa dön tuşu