KıbrısManşet

Esendağlı: Şaka gibi gerçekten, fatura Meclis’teki çalışanlara kesilecek

Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası‘nın (El-sen) Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na karşı gerçekleştirdiği eylemlerine destek veren Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası‘nın (KTAMS) grev kararına uyan ve ek mesaiye kalmayan Meclis stenografları hakkında, Meclis Başkanı Zorlu Töre tarafından soruşturma başlatılmasına “Şaka gibi” yorumunda bulunarak, bundan derhal vazgeçilmesi çağrısı yaptı

Esendağlı: Şaka gibi gerçekten, fatura Meclis’teki çalışanlara kesilecek

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Esendağlı, siyasi partilerin, sendikaların, sivil toplum örgütlerinin ve en nihayetinde toplumda büyük bir dalgalanma yaratan Kamu İhale Yasası’ndaki değişikliğin ve Kıb-tek eylemleri sürecinin sona erdiğini söyleyerek ancak bu süreçte sendikalarının aldığı eylem kararına uyarak ek mesaiye kalmayan meclis stenografları aleyhine disiplin soruşturması başlatıldığını öğrendiklerini hatırlattı.

Esendağlı, “Şaka gibi gerçekten. Yani tüm ülkeyi etkileyecek kadar büyük bir olayın ardından, fatura Meclis’teki çalışanlara kesilecek. Bu kabul edilebilir bir şey değildir” dedi.

“Bundan derhal vazgeçilmesi gerekmektedir”

İşin hukuki/yasal boyutu bir yana; yapılmaya çalışılan şeyin, adalet, vicdan, hakkaniyet ölçütleriyle izah edilmesi mümkün olmayan, devlet eliyle tehdit, korkutma ve yıldırma amacı taşıyan bir girişim olduğunu kaydeden Esendağlı şunları söyledi;

“Bundan derhal vazgeçilmesi gerekmektedir. Huzursuz ve tedirgin edilen meclis çalışanları asla yalnız değildir. Bu huzursuzluğu yaratanlar, kendilerine hukuki yollardan benzer şekilde cevap verileceğini lütfen unutmasınlar”











Başa dön tuşu