KıbrısManşet

Altıok: Panelde gördük ki; kimsenin somut ve bilimsel bir elektrik üretim politikası yok

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Akademisyenlerinden ve Kıbrıs’ın kuzeyindeki enerji krizinin çözümü  konusunda ciddi çalışmaları olan Hasan Ulaş Altıok, “TC’den kablo ile elektrik getirmek daha ucuzdur” savunması yapan herkesle her platformda tartışmaya açık olduğunu söyledi

Altıok: Panelde bir kez daha gördük ki; kimsenin somut ve bilimsel bir elektrik üretim politikası yok

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altıok, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz hafta gerçekleşen “KKTC’de Enerji Krizi Paneli“ne Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) adına katıldığını hatırlattı.

Altıok, “Panelde bir kez daha gördük ki; kimsenin ama kimsenin somut, bilimsel bir elektrik üretim politikası yok. Güzel fikirler var ama rakamlarla desteklenen bir proje yok. Neredeyse herkesin farklı görüşleri var. Gerçekten çok üzücü” dedi.

“Herkesle her platformda tartışmaya açığım”

Hasan Ulaş Altıok

Ortaya çıkan diğer bir gerçeğin ise mevcut verilerle kablo ile TC’den elektrik getirmenin ucuza olmayacağı olduğunu kaydeden Altıok, yıllar sonra bu panelde en azından bunu netleştirebilmenin kendisi açısından çok önemli bir kazanım olduğunu söyleyerek KTMMOB ve El-sen’e teşekkür etti..

Altıok, “Bu arada bir konuyu bir kez daha tekrarlamak ve bir çağrı yapmak istiyorum. Mevcut verilerle (yetkili ve ilgili kişilerin açıklamalarda geçen verilerle ve dünyadaki örneklerden elde edilen verilerle) ‘TC’den kablo ile ucuza elektrik getirilecek’ diyen ve bunu savunan herkesle bu konuyu arzu ettikleri her platformda tartışmaya ve toplumumuzu da bilgilendirmeye hazırım” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu