KıbrısManşet

Rahvancıoğlu: Hükümetin, halkı kamu emekçilerine sövdürme taktiğine alet olmayalım

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, atama Başbakan Ünal Üstel tarafından açıklanan “Kamuda mesai saatlerini tek tip yapacağız” açıklamasının gündem değiştirmek için yapıldığını ve sendikaların bu “ahlaksız” teklif için masaya oturmaması gerektiğini savundu

Rahvancıoğlu: Kamuda mesai oyununa ortak olma

Sosyal medya hesabından “Kamuda mesai oyununa ortak olma” başlıklı bir açıklama yapan Rahvancıoğlu,
kamuda mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili atama hükümet tarafından yaratılan yapay gündemin baştan sona kasıtlı ve amaçlı olduğunu savundu.

Rahvancıoğlu, “Elektrikte, sağlıkta, eğitimde, ulaşımda ve barınmada kamusal her konuyu özel sermayeye peşkeş çeken; hiçbir konuda büyük sermaye ve AKP’nin izni olmadan hareket edemeyen; eriyen alım gücü karşısında asgari ücreti masaya yatıramayan; kaynak sıkıntısına ya memeleketi satmak ya da dilencilik dışında alternatifi olmayan, servet vergisini ağzına dahi almayan; özel sektörde sendikalaşma ve güvencesizliğin çözümü için hiçbir kaygı duymayan, deprem ile ilgili güvenlik önlemlerini unutturmaya çalışan; soğanın, patatesin, domatesin fiyatına bile hükmedemeyen ‘hükümet’; kamuda mesai saatleri ile ilgili sendikalarla görüşecekmiş!
UBP-DP-YDP memleketi kafasına giymiş, bir çuval inciri berbat etmişken, sarılacak son dal olarak kamu ve özel sektör emekçilerini birbirine kırdırmaya çalışmaktadır” dedi.

“Sendikalar bu oyuna gelmemeli, masaya oturmayı reddetmeli ve bu ahlaksız teklife ortak olmamalı”

Sendikaların bu oyuna gelmemesi, halk yararına hiçbir adım atmayan hükümetle bu gündem için masaya oturmayı reddetmesi ve bu ahlaksız teklife ortak olmaması gerektiğini söyleyen Rahvancıoğlu, bu kadar zamandır bu kadar konuda nasıl karar verdilerse, bu konuda da kendi kendilerine karar versmeleri gerektiğini belirtti.

Rahvancıoğlu, “Atanmış hükümeti muhatap alacaksak, çağırsınlar özelde sendikalaşmayı konuşalım, çağırsınlar asgari ücret tespit komisyonunu kaldırıp asgari ücreti kamu maaşına eşitlemeyi konuşalım. Özel sektörde insan kıyımı yaşanırken, özel sektörde mesailer 55-60 saatlere ulaşırken, kamu mesaisini konuşup hükümetin halkı kamu emekçilerine sövdürme taktiğine alet olmayalım” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu