KıbrısManşet

“Yakını olsaydı çoktan gelip alırdı, uğraşma… Belediyeye haber veririz”

Türkiye‘de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Kıbrıslıtürk kafilenin bulunduğu Adıyaman Isias Otel enkazına giden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yargıç Fadıl Aksun, enkaz altında hayatını kaybeden 20’li yaşlarındaki ekmek dağıtımcısı gençle ilgili yaşadığı bir anısını paylaştı

Aksun: 20’li yaşlarında genç bir emekçi… Ekmek dağıtımcısı…

Twitter hesabından açıklama yapan Aksun, Isias Otel enkazında hayatını kaybeden 20’li yaşlarındaki ekmek dağıtımcısı gençle ilgili yaşadığı anısını paylaştı.

Otelde yapılacak kahvaltıya ekmek yetiştirmek için buz gibi havada dört kat giyinip yola düştüğünü söylediği gencin, dağıttığı ekmeğe yaraşır bir emekçi olduğunun da belli olduğunu söyledi.

“Kumdan kale onun da üzerine çöktü ve ömrü yetmedi fazlasına…”

“Kumdan kale onun da üzerine çöktü ve ömrü yetmedi fazlasına.. Buraya kadar anlatılanlar hikayenin bilinen kısmı. Malesef benim için can yakan kısmı sonrası” diyen Aksun, otel kasasını bulmak için enkaz bölgesinde olduğunu anladığı otelin sözde genel müdüründen, ekmek dağıtımcısıyla ilgili yardım istemesi üzerine yaşanan diyalogu şöyle anlattı;

“Ekmekçi kardeşimizin ailesini bulmak için yardım istediğimde bana ‘Yakını olsaydı çoktan gelip alırdı, uğraşma belediyeye haber veririz’ dedi. Bundan sonraki kelimelerimi size olan saygımdan ve adalete olan bağlılığımdan, ahlak ve hukuk kuralları içerisinden seçmek için itina göstereceğim ama kolay olmayacak.

“Sizin gibilerin sarf ettiği her gram oksijen bu dünyadaki israfın en büyüğüdür”

Aksun şöyle devam etti;

“Siz nasıl bir düşünce yapısının üretip insan sıfatı ile aramıza saldığı yatatıklarsınız? İnsanları giydiği kıyafete, çalıştığı yer ve maddi durumlarına göre sınıflandırma cürretini nerden buldunuz?

Sizin gibilerin sarf ettiği her gram oksijen bu dünyadaki israfın en büyüğüdür.

Ekmekçi kardeşimizin ailesi feryatlar içinde gelip evlatlarını aldı. Tek çocuklarıymış, nişanlı, askerden yeni terhis olmuş bir de koca yürekli.. Mekanı cennet olsun, ışıklar yoldaşı…”











Başa dön tuşu