KıbrısManşet

Rahvancıoğlu: CTP bizi Seçim ve Halkoylaması Yasası ile ilgili davet etti

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Merkezi’nde birçok sol partinin olduğunu bir toplantıya katıldıklarını doğruladı ancak toplantıda 25 Haziran ara seçimleri için “ortak aday” konusunun açılmadığını, gündemin Seçim ve Halkoylaması Yasası olduğunu söyledi

Rahvancıoğlu: CTP’nin çağrısı ile bir toplantı yapıldı ve Bağımsızlık Yolu’nun da bu toplantıya katıldı ama…

Sosya medya hesabından açıklama yapan Rahvancıoğlu, Özgür Web TV‘de yayınlanan Özgür Yorum programına katılan Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan‘ın, “20 Nisan’da CTP’de bir toplantı gerçekleştirildi. Biz buraya davet edilmedik. Bağımsızlık Yolu, BKP, YKP ve TDP de katıldı bu toplantıya ve 25 Haziran seçimleri için ortak aday konuşuldu” sözlerini hatırlattı.

Bu noktada kamuoyunun doğrusunu bilmesi açısından bu açıklamayı yapma ihtiyacı duyduğunu kaydeden Rahvancıoğlu, 20 Nisan tarihinde CTP’de, CTP’nin çağrısı ile bir toplantı yapıldığının ve Bağımsızlık Yolu’nun da bu toplantıya katıldığının doğru olduğunu söyledi.

“Gündem; Seçim ve Halkoylaması Yasası’ydı”

Rahvancıoğlu şöyle devam etti;

“Ancak toplantı gündeminde ortak adaylık yoktu ve toplantıyı çağıran CTP de böyle bir konuya ilişkin görüş, öneri, fikir, soru vs beyan etmemiştir. Gündem; Seçim ve Halkoylaması Yasası’nda yapılması planlanan değişiklikler ve meclis dışı siyasi partilerin bu konuda ne düşündüğü idi.

CTP yetkilileri bilinen ve olası değişiklikleri bizimle paylaştı ve fikirlerimizi sordu. Tüm siyasi partiler de kendi fikirlerini aktardı.

Değil adaylık konusunda, bu gündemde dahi amaç herhangi bir ortaklaşma tartışması değil tüm partilerin birbiri ile fikirlerini paylaşmasıydı ve bizce verimli bir toplantı da oldu.

“Böyle bir konuyu konuşmadık”

Biz Bağımsızlık Yolu olarak, aynı fikirde buluşma zorlaması olmadan fikir alış verişi yapma pratiğini olumlu bulduğumuzu, olası ortak fikirlerin de sonuç zorlaması olmayan diyaloglarla oluşabileceğini, oradaki toplantıda da ifade ettik.

Yanlış anlamayı gidermek için tekrar edersem; biz Bağımsızlık Yolu olarak 20 Nisan’da ya da başka bir tarihte, ortak aday gündemli hiçbir toplantıya davet almadık, katılmadık veya böyle bir konuyu konuşmadık.

“TDP’de yapılacak olan ve gündemini bilmediğimiz toplantıya da katılacağız”

Tüm davet ve diyaloglara açık olduğumuz için bugün TDP’de yapılacak olan ve gündemini bilmediğimiz toplantıya da katılacağız. Ancak Sol Hareket Derneği’nin yakın geçmişte ortak aday amaçlı yaptığını ifade ettiği temaslardan haberimiz veya bilgimiz yoktur.

Korkmazhan neler söylemişti?

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, geçtiğimiz hafta Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Merkezi’nde “ortak aday” için kendilerinin davet edilmediği bir toplantı yapıldığını, o toplantıda herkesin kendi adayını çıkarmaya karar verdiğini, kendileriyle kimsenin ortak aday için görüşmediklerini ve bu yüzden adaylığını açıkladıklarını söyleyerek, ortak adayda karar verilmesi durumunda adaylıktan çekileceğini belirtmişti

ozgur_gazete_kibris_abdullah_korkmazhan_adayliktan_cekilirim

Haberin tamamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu