DünyaKıbrısManşet

50 ülke vatandaşlarını tahliye ederken, KKTC vatandaşı bölgede mahsur kaldı!

Sudan’da ordu ile paramiliter grup Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki yaşanan ve şu ana kadar 512 kişinin öldüğünün açıkladığı çatışmaların ortasında kalan bağımsız ve özgür KKTC devletinin vatandaşı Mensur Kaya 13 gündür bölgeden alınmayı bekliyor

Çatışmaların ortasında kalan KKTC vatandaşı bölgeden alınmayı bekliyor!

Aralarında Türkiye, ABD, Çin, Rusya, İngiltere, Fransa ve Suudi Arabistan’ın da bulunduğu 50’den fazla ülke, vatandaşlarını karadan Etiyopya ve Mısır, denizden ise Port Sudan Limanı üzerinden ve hava yoluyla tahliye etmeye devam ediyor.

Başkent Hartum‘da 15 Nisan’da her iki tarafın liderleri arasında Sudan’ın nasıl yönetilmesi gerektiği ve ve sivil yönetime geçiş süreci konusunda çıkan anlaşmazlıkların ardından sokak çatışmaları patlak verdi.

Ana anlaşmazlık noktalarından biri, 100 bin kişilik RSF’yi orduya dahil etme planları ve daha sonra yeni gücü kimin yöneteceği.

Sudan Sağlık Bakanlığı, ordu ile paramiliter grup Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalarda 512 kişinin öldüğünü açıkladı. Çatışmalardan kaçan 16 bin kişi de Güney Sudan’a sığındı.

Mensur Kaya Sudan’da mahsur kaldı!

Bölgede mahsur kalan KKTC vatandaşı Mensur Kaya ise sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda 13 gündür bölgeden alınmayı beklediğini ama tek düşüncesi seçim olan yönetici ve vekillerin sesini duymadığını söyledi.

Kaya, “İnşallah siyasetinizde boğulursunuz. Vatandaşınızı çaresiz ölüme bırakmak ne demek yazıklar olsun” diyerek yetkililere seslendi.











Başa dön tuşu