KıbrısManşet

“Et ithali kararında asıl hedef; üretici üzerinden birkaç kişiye rant sağlamaktır”

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Bakanlar Kurulu‘nun aldığı “et ithali” kararının, “denetim özürlü” hükümetin üretici üzerinden birkaç kişiye daha fazla rant sağlamak amaçlı olduğunu söyleyerek, Tarım Bakanlığı‘nın binbir zorlukla üretim yapmaya çalışan “zavallı çobanın” ekmeğine göz diktiğini belirtti

“Asıl hedef üretici üzerinden birkaç kişiye rant sağlamak”

Yazılı açıklama yapan Birlik, alınan et ithali kararının, sözde et ihtiyacının karşılanması ve et fiyatlarının dengede kalması hedefiyle alındığını söyleyerek, asıl hedeflenenin ise ülkedeki üreticiyi terbiye etmek ve üretici üzerinden birkaç kişiye daha fazla rant sağlamak olduğunu belirtti.

Birlik açıklamasında, “Bu ülkenin Bakanlar Kurulu’nun ve Tarım Bakanlığı’nın gailesi ne üreticidir ne de Kıbrıs Türk halkıdır. Ülkede denetim noktasında özürlü bu hükümet; sadece denetim yaparak haksız kazanç sağlayan ve halkı soyan hırsızları kontrol altına alacağına köyünde bin bir zorlukla üretim yapmaya çalışan zavallı çobanın ekmeğine göz dikmiştir” dedi.

“Bu halk ve üretici, serbest piyasa bahanesiyle kazıklanmaya devam edecek”

Açıklama şöyle devam etti;

“Ne isterlerse yapsınlar, yıllarca bu filimleri bizler çok gördük. Bu halk ve üretici, serbest piyasa bahanesiyle kazıklanmaya devam edecektir.

Çünkü bu beceriksizler her zaman olduğu gibi yine ithalatçının cebini doldurma peşindedirler. Hayvancılar Birliği 2 Mayıs Salı günü bu konuyla ilgili saat 12:00’de Tarım Bakanlığı önünde geniş bir basın açıklaması yapacaktır”











Başa dön tuşu