KıbrısManşet

Reynar: Bakanlık özel okulların ücretlerini derhal kontrol altına almalıdır

Kıdemli eski Yargıç ve 25 Haziran ara seçimlerinde Milletvekili adayı olacağı konuşulan Tacan Reynar, bir özel okulun yıllık eğitim ücretini 104 bin TL olarak açıkladığına dikkat çekerek, bunun Milli(!) Eğitim Bakanlığı’nın ne kadar vizyonsuz olduğunun bir göstergesi olduğunu kaydetti

Reynar: İnsaf! Yıllık eğitim ücreti 104 bin TL

Sosyal medya hesabından “İnsaf!” başlıklı bir açıklama yapan Reynar, Lefkoşa’da bulunan bir özel okulun yıllık eğitim ücretini 104 bin TL olarak açıkladığına dikkat çekerek, bu kararın Anayasa’daki “Ücretsiz eğitim hakkı”nın teminatı olan devletin okullarının önemini bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Reynar, “Eğitimi yıllar geçtikçe daha fazla özelin insafına terk eden politikaların ve bu politikaları üreten Milli Eğitim Bakanlığı’nın ne kadar vizyonsuz olduğu artık apaçık ortadadır” dedi.

“Bakanlık özel okulların ücretlerini derhal kontrol altına almalıdır”

Bugün asgari ücretli emekçilerin açlık sınırı altında yaşarken ve devlet okulları ilgisizlikten dökülürken, ilkokul eğitiminin sadece ve sadece ultra zenginlere özel bir hak olarak sunulduğunu kaydeden Reynar, “Vicdana gelin vicdana” diyerek duruma isyan etti.

Reynar, “Milli Eğitim Bakanlığı sosyal devlet ilkesi gereği kendine bağlı bu özel okulların ücretlerini derhal kontrol altına almalıdır. #EğitimHakkı #SosyalAdalet” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu