KıbrısManşet

Atlı: Kabile devletlerinde bile görülmeyecek kadar ahlaksız bir adım!

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, atama hükümetin 70 kişiyi kamuya sınavsız-münhalsiz istihdam etme girişiminin, ülkedeki adalet ve liyakati ortadan kaldırdığını söyledi ve beyin göçünün en temel nedeninin de bu yağma düzeni olduğunu vurguladı

Atlı: 70 kişilik münhalsiz sınavsız istihdam; bir o kadar genç daha ülkeyi terk edecek demektir

Yazılı açıklama yapan Mine Atlı, ara seçimlere kısa süre kala atama hükümetin 70’e yakın kişiyi sınavsız münhalsiz kamuya istihdam edecek olmasının kabile devletlerinde bile görülmeyecek kadar ahlaksız bir adım olduğunu söyleyerek, hakkı yenilen, adaletli şekilde kamuya girişi engellenen ve ülkeyi terk eden gençlere işaret etti.

Atlı, “Her gün bir skandal her gün bir başka rezaletle karı karşıya kalıyoruz. Liyakat dedikçe, adalet dedikçe bu atama hükümet sayesinde her dakika torpile, peşkeşe batıyoruz. 70 kişilik münhalsiz sınavsız kamuya istihdam ne demektir biliyor musunuz? Bir o kadar genç daha ülkeyi terk edecek demektir” dedi.

“Beyin göçü dediğimiz şeyin en temel sebebi işte bu yağma düzenidir”

Anayasa ve ilgili yasalara göre; kamuya her istihdamın öngörülen sınav ve münhallerle yapılması gerektiğini hatırlatan Atlı bunun, ülke insanının ve gencinin kendi topraklarına olan güveninin sağlamlaşması, adaletin işlediğini görmesi ve kendi yurduna sarılması için elzem olduğunu kaydetti.

Atlı, “En iyi okulları bitiren, işinde ve alanında uzmanlaşan hem kendisi hem yurdu ve belki de dünya için büyük işlere imza atacak olan yurttaşlar, buna rağmen kamuya girmenin tek koşulunun ‘torpil’, tek kriterin de ‘yandaş olmak’ olduğunu gördüğünde bu ülkede duracak mı? Beyin göçü dediğimiz şeyin en temel sebebi işte bu yağma düzenidir” dedi.

“Bilmelisiniz ki; sadece partili ve yandaş olduğunuz için ve birilerinin hakkına girerek o görevlere getirileceksiniz”

Hükümete “Bu yasaya aykırı istihdamları hemen durdurun” diye seslenen Atlı, istihdam edilecek kişilere de seslendi;

“Bilmelisiniz ki; sadece partili ve yandaş olduğunuz için ve birilerinin hakkına girerek o görevlere getirilecek ve bu ülkenin yurttaşının vergileriyle ödeneceksiniz. Adalet duygunuzun ağır basmasını ve haksızca istidamı kabul etmemenizi dilerim. Bu iktidar tarihin tozlu sayfalarına gömüldüğünde, yapılan her türlü yasa dışılığın hesabını yargı önünde soracağımızı da hatırlatırım”











Başa dön tuşu