KıbrısSürmanşetYaşam

Çevre Farkındalığı Paneli gerçekleştirildi

Değişim için Eko-Sosyal Sohbetler” projesi kapsamında yer alan etkinliklerden sonuncusu olan Çevre Farkındalığı Paneli dün Işık Kitabevi’nde gerçekleştirildi

Çevre Farkındalığı Paneli gerçekleştirildi

Mimarlar Odası Başkanı Kozan Uzunoğlu, Çevre Mühendisi Nilden Bektaş Erhürman, Orman Dairesi Müdürü Salih Güneş ve Taşkent Doğa Parkı Direktörü Kemal Basat’ın konuşmacı olarak yer aldıkları panelde, ülkemizde karşı karşıya olduğumuz ve acil müdahale ihtiyacı duyulan çevre sorunlarının yanı sıra etkin koruma politikalarının önündeki sosyal, ekonomik, yasal ve siyasi engeller tartışıldı.

Panelistler, çevreyi korumanın ve iklim değişikliği gibi kaçınılmaz krizlere karşı hazırlıklı olmanın bütünlükçü bir devlet politikası olması gerektiği ve ilgili tüm kurumlar arasında güçlü bir koordinasyon mekanizmasının zaruri olduğu noktasında hem fikir oldu. Bunun da ancak toplumsal farkındalığın artırılması ve tüm siyasi aktörler üzerinde yaratılacak toplumsal baskıyla mümkün olacağı vurgulandı.

Aslı Bolayır ve Alev Adil tarafından ABD Lefkoşa Büyükelçiliği’nin mali desteği ile yürütülen projede çevre farkındalığı ve sanatı birleştiren çeşitli etkinlikler de düzenlenmişti. Atalasa ve Arapköy Göleti’nde gerçekleştirilen iki toplumlu yürüyüş ve atölye çalışmalarının yanında, Lefkoşa’da 12-14 yaş arası çocuklara ve özel gereksinimli bireylere yönelik farklı çevre-sanat atölyeleri ve Baf’ta Agustinos Seramik Atölyesi’nde iki toplumlu bir çalışma yapıldı.











Başa dön tuşu