KıbrısManşet

Yeltekin: Pazartesinden itibaren sağlıkta oluşacak olumsuzluklardan sendikamız sorumlu değildir

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu‘na (Hür-iş) bağlı Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Sağlık Bakanlığı çalışanı 90 kişinin bir yıldır Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının yapılmadığını, bu konudaki tüm çabalarının da sonuçsuz kaldığını söyleyerek, grev kararı alacaklarını duyurdu

Yeltekin: Pazartesinden itibaren sağlıkta oluşacak olumsuzluklardan sendikamız sorumlu değildir

Yazılı açıklama yapan Yeltekin, Sağlık Bakanlığı çalışanı olup Maliye Bakanlığı tarafından ödenen 90 kişinin bir yıldan beri sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının yapılmadığına işaret ederek, KKTC vatandaşı olan bu çalışanların, Hür-iş’e bağlı BASS’da örgütlendiğini, Kasım 2022’den beri Çalışma Bakanlığı nezrinde yaptıkları tüm çalışmaların ise sonuçsuz kaldığını söyledi.

Yeltekin, “Sendikamız, 8 Mayıs 2023 Pazartesi’nden itibaren 90 mağdur kişi ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı işyerlerinde grev kararı alacaktır. Başta Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve ardından Sağlık Bakanı kayıt dışı işçi çalıştırmada konuya duyarsız kalarak mağdur olan söz konusu 90 kişiyi çalışma hayatında yalnızlığa sürüklemiştir. Pazartesinden itibaren Sağlık sisteminde oluşacak olumsuzluklardan sendikamız sorumlu değildir” dedi.











Başa dön tuşu