KıbrısManşet

Atlı: Bu zihniyeti reddediyorsak harekete geçmeliyiz

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Avukat Mine Atlı, Mağusa‘da hastası tarafından kliniğinde bıçaklanarak yaralanan Dr. Sadrettin Tuğcu olayına işaret ederek, bu zihniyetin TC ve KKTC hükümetlerince beslendiğine dikkat çekti

Atlı: Bu zihniyeti reddediyorsak harekete geçmeliyiz

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Atlı, hiçbir meslek kolunun diğerinden daha kutsal veya daha önemli olmadığını, tüm meslek grupları mensuplarının birbirine muhtaç olduğunu kaydederek, “Elbette ki mesleklerimizi icra ederken bazen umduğumiz kalite düzeyinde bunu yapamayız. Bazen göstermemiz gereken saygıyı, ilgiyi gösteremeyiz” dedi.

Bazı mesleklerde bunun sonuçlarının da daha ağır ollduğuna dikkat çeken Atlı, “Ancak istediğimiz seviyede hizmet bulmadığımız için karşımızdakine fiziksel şiddet gösterme ‘haddini’ kendimizde görmeye başladıysak burda çok ciddi bir sorun var. Bu zihniyeti gerek TC gerek KKTC iktidarlarının beslediğini biliyoruz.
Hep birlikte bu zihniyeti güçsüzleştirmez isek görev başında tokatlanan ve bıçaklanan çok sayıda ‘kutsal’ meslek insanları olacak. Bu zihniyeti reddediyorsak harekete geçmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Neler olmuştu?

Mağusa’da, Üroloji Uzmanı Dr. Sadrettin Tuğcu, kendi özel kliniğinde hastası 32 yaşındaki Ç.E adlı kişi tarafından “stediği tedaviyi yapmaması” bahanesiyle karnından bıçaklanmıştı.

Haberin devamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu