KıbrısManşet

Harmancı ve Yorgacis konuşma yaptı

Avrupa Birliği (AB) finansmanlı İnovatif Girişimcilik projesi, son teknoloji bir iş geliştirme merkezi olan EU Incubator Hive’ın açılışını gerçekleştirdi

Harmancı ve Yorgacis konuşma yaptı

Yoğun katılımla yapılan açılışa kuzey ve güneyden çok sayıda Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum misafir katıldı.

Merkezin Kıbrıs Türk toplumundaki girişimcilerin işlerini büyütmelerine ve potansiyel yatırımcılarla tanışmalarına olanak tanıyan benzersiz bir fırsat sunduğunun açıklandığı açılışta Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis de birer konuşma yaptı.

EU Incubator Hive’ın açılışı için 27 Nisan 2023 tarihinde saat 16:00’da düzenlenen özel lansman etkinliğinde, katılımcılara program hakkında daha fazla bilgi edinme, merkezi gezme, benzer düşünen kişilerle ve girişimcilerle ağ kurma fırsatı sunuldu.

Verilen bilgide şunlar kaydedildi;

“EU Incubator Hive, 12 girişimciye ev sahipliği yapabilecek şekilde tasarlanmıştır. Tesiste ayrıca, çalışmaya olanak tanıyan rahat bir alan ve ücretsiz fiber optik internet de bulunmaktadır.

Kıbrıs Türk toplumunda türünün ilk örneği olan EU Incubator Hive, girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olacak sanal gerçeklik gözlükleri, son teknoloji tablet ve aksesuarları, 360 derece kamera, son teknoloji oyun konsolu ve uyumlu sanal gerçeklik gözlükleri, yeşil ekran, akıllı monitör ve film projektörü gibi ekipmanlarla donatılmıştır.

EU Incubator Hive, bölgede yeni kurulan inovatif işletmelerin sayısını ve kalitesini artırmayı amaçlayan start-up destek programının bir parçasıdır. Son teknoloji ekipmanlara erişim sağlamanın yanı sıra, program, girişimcilerin başarılı olmalarına yardımcı olacak mentörlük ve ağ oluşturma fırsatları da sunmaktadır.

EU Incubator Hive, Kıbrıs Türk toplumunda inovatif işletmelerin büyümesini desteklemeyi taahhüt ediyor ve her türlü geçmişe sahip girişimcileri memnuniyetle karşılamayı bekliyor.

EU Incubator Hive hakkında daha fazla bilgi için lütfen https://inovatif.eu/tr/abincubatorhive/ adresini ziyaret edin veya kodu tarayın.











Başa dön tuşu