KıbrısManşet

El-sen, AKSA mücadelesine devam ediyor!

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, Kamu İhale Yasası’nda geçtiğimiz haftalarda yapılan değişikliğin “kamu yararına” değil kişi ve tüzel kişiler yararına yapıldığı iddiasıyla, sendika adına Anayasa Mahkemesi‘nde “iptal” ve “yürütmeyi durdurma” davası açtı

Tuğcu: Bunu toplumun menfaatlerini korumak amacıyla yaptık

Kamu İhale Yasası’nda yapılan değişiklikle, AKSA ile alım garantili 15 yıllık sözleşme yapılması yetkisinin verdildiğini hatırlatan Tuğcu, bunun kamu yararına olmadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava dosyaladıklarını söyledi.

Tuğcu, “Bildiğiniz üzere yapılan değişiklik Meclis’ten geçti. Bu yasanın kişi ya da tüzel kişiler için yapıldığını düşündüğümüz için başvuruda bulunduk. Bunu toplumun menfaatlerini korumak amacıyla yaptık” dedi.

Mesutoğlu: Biz bu değişikliğin kişisel çıkar odaklı olduğu inancındayız

Davanın içeriğiyle ilgili hukuki bilgi veren Avukat Serkan Mesutoğlu, açtıkları davanın bir  iptal davası olduğunu, yasada yapılan değişiklikle murad edilenin de “AKSA ile bir sözleşme yapılması” olduğuna dair hükümet mensuplarının da beyanatları bulunduğunu hatırlattı.

Mesutoğlu, “Meclis Genel Kurul’u ve komtie tutanaklarında da buna benzer ifadeler var. Bir yasa değişikliği; kişisel çıkarlar için değil kamu yararı gözetilerek yapılmalıdır. Biz bu değişikliğin kişisel çıkar odaklı olduğu inancındayız. Hukuki argümanımız bu yöndedir. Bunun yanında bir de ‘yürütmenin durdurulması’ talebimiz vardır. Çünkü AKSA ile bir sözleşme imzalanması gündemdedir. Eğer bunu talep etmeden davanın sonucu beklersek, Mahkemelerin de yoğunluğunu göz önünde bulundurduğumuzda AKSA ile sözleşme imzalanabilir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu