KıbrısManşet

Özersay: Kimsenin Kıbrıs Türk halkını hor gören açıklamalar yapmaya hakkı yoktur

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, “Kıbrıslıtürklerin içişlerine karışmamak, adayı Rumlara teslim etmektir” diyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin ifadelerinin “saygısızlık” olduğunu söyledi

Özersay: Bunun ne anlama geldiğini herkes bilir, yoruma açık değildir, bu saygısızlıktır

Türkiye‘de Millet İttifakı‘nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun dış politika başdanışmanı ve Emekli Büyükelçi Ünal Çeviközİsviçre basınına verdiği demeçte, “Ankara’nın Kıbrıslıtürklerin , Atina’nın da Kıbrıslırumların içişlerine karışmaması gerekli” demesi üzerine bugün Bahçeli’den “Kıbrıslıtürklerin içişlerine karışmamak, adayı Rumlara teslim etmektir” çıkışı geldi.

Sosyal medya hesabından Bahçeli’nin bu sözleri sarf ettiği video eşliğinde açıklama yapan Özersay, Bahçeli’nin bu sözleriyle hem Kıbrıs Türk halkının kendi kendini yönetme hakkına ve kendi kaderini tayin etme hakkına saygısızlık ettiğini hem de desteklediğini söylediği KKTC devletinin itibarını zedelediğini kaydetti.

Özersay, “Bu ifadeler kabul edilemez ifadelerdir. ‘İç işlerine karışma’nın devletler arası ilişkilerde, diplomaside ne anlama geldiğini herkes bilir, bu yoruma açık bir ifade değildir” dedi.

“Kimsenin Kıbrıs Türk halkını hor gören açıklamalar yapmaya hakkı yoktur”

Özersay şöyle devam etti;

“Kıbrıslı Türkler bu topraklarda hep var olmuş (Türkiye’nin de her zaman minnettar olduğumuz desteğiyle) ayakta kalmış, kimliğinden vazgeçmemiş ve Kıbrıslı Rumların da boyunduruğu altına girmemiştir.

Bunu bundan sonra da mümkün kılmanın yolu Kıbrıs Türk halkının iradesine saygı göstermekten, iç işlerine karışmamaktan ve bu devleti ha bire itibarsızlaştıran ve bağımsızlığına gölge düşüren bu tür açıklamalardan kaçınmaktan geçer.

Kimsenin, hele hele Kıbrıs sorununu ‘milli dava’ olarak gördüğünü söyleyenlerin Kıbrıs Türk halkını hor gören ve küçük düşüren açıklamalar yapmaya hakkı yoktur”











Başa dön tuşu