KıbrısManşet

CHP’li Çeviköz’den Kudret Özersay’a: Yanınızdayız

Türkiye‘de Millet İttifakı‘nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun dış politika başdanışmanı ve Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerine “Saygısızlık” yanıtını veren Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay‘ı etiketleyerek yaptığı paylaşımda, “Yanınızdayız” dedi

Çeviköz: Devletlerin iç işlerine karışmamak temel ilkemizdir

Çeviköz Twitter hesabından yaptığı ve Özersay’ı etiketlediği paylaşımında, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bizim için egemen ve bağımsız bir devlettir. Egemen ve bağımsız devletlerin iç işlerine karışmamak temel ilkemizdir. KKTC’nin hak ve çıkarlarının korunmasında her zaman yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Neler olmuştu?

Çeviköz, İsviçre basınına verdiği bir demeçte; “Atina’nın Kıbrıslırumların, Ankara’nın da Kıbrıslıtürklerin iç işlerine karışmaması gerekir. Adada ulaşılacak çözümüeKıbrıslıtürkler ve Rumlar karar vermelidir” sözleri sonrası Bahçeli, “Kıbrıslıtürklerin iç işlerine karışamamak, adayı Rumlara teslim etmektir” demişti.

Özersa Bahçeli’nin sözlerini “Saygısızlık” olarak nitelemiş ve sert tepki koymuştu.

Özersay: Kimsenin Kıbrıs Türk halkını hor gören açıklamalar yapmaya hakkı yoktur











Başa dön tuşu