KıbrısManşet

Kukla hükümetin, ona yakın olan sermayenin ve Arıklı’nın arka kapıdan yaptıkları!

Hatay‘ın Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kıbrıs‘ın kuzeyinde bulunan ihtiyaçlı ve depremzede Türkiyeli seçmenleri Girne-Taşucu seferi yaparak oy kullanmaları için Türkiye’ye götürmek istediklerini ancak tüm izinleri almış olmalarına rağmen Erhan Arıklı‘nın Ulaştırma Bakanlığı tarafından seferlerinin siyasi sebeplerle iptal edildiğini, üstelik özel bir ticari gemi şirketi olan Akgünler‘in de; sivile kapalı özel bir liman olan İskenderun’daki Limak Limanı‘na AKP’li seçmen taşıdığını, yolcu salonu bile olmayan limanda uluslararası kurallara aykırı şekilde dışarda pasaport kontrolü yapıldığını açıkladı

Savaş: KKTC Ulaştırma Bakanlığı ilk seferi yaptıktan sonra seferlerimizi iptal etti

Savaş gazetemize verdiği bilgide, depremde zarar gören limanlarının kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle, bugün Türkiye’de yapılan seçimlerde oy kullanmak isteyen ve Kıbrıs’ın kuzeyinde bulunan TC vatandaşlarını, Girne-Taşucu arası sefer yaparak ülkelerine götürmek istediklerini kaydetti.

Akgünler şirketinin İskenderun’daki özel liman Limak Limanı’na taşıdığı Türkiyeli seçmenler

Geçen sene hem Mağusa hem Girne’den Hatay’daki limana haftada 2-3 sefer yapıp 25 bin kişiyi götürebildiklerini anlatan Savaş, “İhtiyaç sahibi olanlar ve depremzede vatandaşlarımız Türkiye’ye rahatça gelebilsin ve oyunu kullansın istedik. Ama maalesef sebebini anlayamadığımız şekilde, tüm izinlerini aldığımız halde; ilk gemimizi Girne limanına gönderip Taşucu’na sefer yapmamızın ardından KKTC Ulaştırma Bakanlığı ve Girne Liman Müdürlüğü, sonraki seferlerimizin iptal olduğunu bize bildirdi” dedi.

“Özel şirket AKP’li seçmenleri sivile kapalı limanlara taşıdı”

Girne Limanı’na gönderdikleri gemiyle Taşucu’na sadece bir sefer yapabildiklerini ve götürebildikleri kadar TC yurttaşlarını Taşucu’na götürdüklerini kaydeden Savaş, bu durum üzerine de Akgünler adlı şirketten alabildikleri kadar bilet satın alarak TC’li yurttaşlarını götürmeye çalıştıklarını belirtti.

Savaş, “Ancak özel ticari şirket, mevcut iktidarın (AKP) Kıbrıs’ın kuzeyindeki taraftarlarını, sefer olmaması rağmen sivil yolcuya kapalı özel liman olan İskenderun’daki Limak Limanı’na getirdi. Yolcu indirme salonu olmayan limanda, pasaport kontrolü de dışarda yapıldı ve hiçbir uluslararası kurala uyulmadı” dedi.

“Nedeni siyasi”

Daha demokratik bir Türkiye için herkesin oy kullanabileceği bir ortam yaratmak istediklerini anlatan Savaş, siyasi olduğunu düşündükleri nedenlerle bir haftadır tüm izinleri almalarına rağmen, Girne’ye sefer yapamadıklarını kaydetti.

Savaş, “Başta depremzedeler ve ihtiyaçlı olanlar olmak üzere insanlarımızı getiremedik. Biliyorum ki; umutla şehrine ve ülkesine dönmek isteyen birçok insanımız var Kıbrıs’ta. İnşallah Pazartesinden itibaren bütün bu sorunları hap birlikte çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Lütfü Savaş

 











Başa dön tuşu