KıbrısKültür&SanatSürmanşet

Doçent Dr. Azgın: Giderek daha rekabetçi hale gelen bir dünyada kuruluşlar için çok önemli

Avrupa Komisyonu’nun desteğiyle Avrupa Beceriler Yılı kapsamında sosyal becerilere dikkat çekmek amacı ile düzenlenen Dönüştürücü Liderlik konulu ilk atölye çalışması 15 Mayıs 2023, Pazartesi günü 15:00-18:00 saatleri arasında Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’nde gerçekleştirildi

Dönüştürücü Liderlik atölye çalışması katılımcıları geleceğe hazırladı

Doçent Dr. Bilge Azgın‘ın yürüttüğü atölye çalışmasında bir liderin tanımı ve sahip olması gereken nitelikler ele alındı.

Doçent Dr. Azgın, atölye çalışmasının başında yaptığı konuşmada, “Aktif dinleme, işbirliği, fikir sunma, ekip arkadaşlarıyla iletişim kurma ve empati gibi sosyal beceriler çalışanları liderlik pozisyonlarına hazırlamaya yardımcı olur ve modern iş yerinde oldukça değerlidir. Güçlü sosyal beceriler üretken, iş birlikçi ve sağlıklı bir çalışma ortamı sağlar; bunların tümü, giderek daha rekabetçi hale gelen bir dünyada kuruluşlar için çok önemli niteliklerdir” dedi.

Avrupa Komisyonu beceri geliştirmeyi teşvik etmek ve böylece insanlar için mesleki ve yaşam fırsatlarını iyileştirmek için 2023’ü Avrupa Beceri Yılı olarak ilan etti. AB Üye Devletleri ömür boyu öğrenmeyi teşvik etmek için yetişkinlerin en az yüzde 60’ının her yıl eğitime katılması gerektiğini belirten AB 2030 Sosyal Hedeflerini onayladılar.

Bu bağlamda, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programının bir parçası olarak Avrupa Birliği öğrencilerin, öğretmenlerin, uzmanların ve işverenlerin becerilerini artırmak için birçok girişime yatırım yaptı.

2006 yılından bu yana müfredat reformu, sürekli mesleki gelişim, mesleki eğitim ve öğretimin modernizasyonu, öğrenim araçları ve iş gücü piyasası uygulamalarının iyileştirilmesi için eğitim sektörüne yaklaşık 24 milyon Euro değerinde uzun vadeli destek sağlandı.











Başa dön tuşu