KıbrısManşet

Reynar: Omuz omuza bu süreci çok daha iyi noktalara getireceğimize dair inancım tamdır

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili adayı Kıdemli eski Yargıç Tacan Reynar, TDP Genel Sekreteri Ersen Sururi ile birlikte Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ni ziyaret etti, Dernek Başkanı Günay Kibrit ile görüşen TDP heyeti, engellilere engel oluşturan uygulamalarla ilgili Meclis’te ses yükselteceklerinin sözünü verdi

Kibrit: Önümüze koyulan engeller nedeniyle bugün biz sokakta sizlerle olamıyoruz

Ziyarette ilk sözü alan Dernek Başkanı Günay Kibrit, Reynar’ın adaylığının hayırlı olmasını dilerken, çağdaş ve vizyon sahibi beyinlerin Meclis’te olmasının kendileri için son derece önemli olduğunu çünkü Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan insanların hepsinin eşit yurttaş muamelesi görmesi noktasında ciddi sıkıntılarla karşılaştıklarını kaydetti.

Kibrit, “Bizler engelliler olarak dışlanan ve yok sayılan kesimiz. Bizi sokakta göremiyorsunuz, sosyal alanlarda yokuz ama bunun suçlusu bizler değiliz. Sadece siyasetin de değil toplumun tamamının bizim önümüze koyduğu engeller yüzünden biz bugün sokakta, sizlerle değiliz” dedi.

“Sizin Meclis’te olmanız bizlerin umudunu biraz daha yükseltecektir”

Eşit insanlar oldukları halde dışlanmışlık ve ayrımcılığa maruz kaldıklarını, bunun da eğitimden sağlığa, istihdamdan sosyal alana kadar zincirleme olarak devam ettiğini vurgulayan Kibrit, Tacan Reynar gibi vizyon sahibi kişilerin parlamentoda olmasının bu noktada çok anlamlı ve önemli olduğunu söyledi.

Kibrit, “Sizin Meclis’te olmanız bizlerin umudunu biraz daha yükseltecektir. Umudumuz ayakta kalmaya devam edecektir. Umarım başarılı olursunuz. Mevcut yasaların denetimi ve uygulanması ve yeni yasaların düzenlenmesi konusunda sizinle iş birliği yapmaya hazırız. Ziyaretleriniz kapsamında bizi de unutmadığınız için onur ve gurur duyduk” ifadelerini kullandı.

Sururi: Reynar bu konuda Meclis’te bizim ve sizin sesiniz olacak

Ziyarette konuşan TDP Genel Sekreteri Ersen Sururi de engelli bireylere yönelik çalışmaların yetersizliğinin farkında olduklarını, bunun sebebinin de beceriksiz hükümetlerin bugüne kadar ortaya çağdaş programlar koyamaması olduğunu belirtti.

Sururi, “Bu da ülkemizde ve özellikle siz engelli bireylerin hayatında bir kaos yarattı ve psikolojik sorunlara da neden oldu. TDP olarak yaptığımız çalışmalar ve sizlerden de alacağımız bilgilerle bir parti politikası geliştireceğiz. Bu bağlamda da sizin çalışmalarınızı çok değerli buluyoruz, iyi ki varsınız. Tacan Reynar bu konuda da Meclis’te bizim ve sizin sesiniz olacak” dedi.

Reynar: Omuz omuza bu süreci çok daha iyi noktalara getireceğimize dair inancım tamdır

Kibrit ve Sururi sonrası sözü alan Reynar da Kibrit nezdinde derneğin kendilerini kabul etmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, Anayasa’da herkesin eşit yurttaş olduğunu ancak bunun uygulamada nasıl olduğuna bakılması gerektiğini kaydetti.

Reynar, “Bugün ülkede maalesef engelli vatandaşlarımız haklarından yararlanma konusunda engellerle karşılaşıyor. Herkesin onurlu bir yaşam sürmesi için aslında birçok yasal düzenleme olmasına gerek var ancak uygulama vizyonunda sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle sivil toplumda siyaset yapan insanların iş birliği çok önemli. Meclis’te sizin sorunlarınızı dillendirmek ve farklı bir ses olabilmek noktasında da en büyük görev bize düşüyor. Bundan sonra da omuz omuza bu süreci çok daha iyi noktalara getireceğimize dair inancım tamdır. Size gelmek bizim için çok değerliydi, kabulünüz için teşekkür ederiz” dedi.











Başa dön tuşu