KıbrısManşet

Erhürman: Hangi turist, güvenlik sorunu olan ülkeye gider? Hangi aile çocuğunu burada okutur?

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Özgür Gazete muhabiri Kadir Sidal‘ın, 7 aylık bebeğinin gürültüden sıçrayarak uyanmasına neden olan, sokağındaki alkollü iki şehir eşkıyasını uyardığı için evinin olduğu apartmana girilerek kendisine bıçak çekilmesi olayına işaret etti ve “Hangi turist, güvenlik sorunu olan ülkeye gider? Hangi aile çocuğunu burada okutur?” diye sordu

Erhürman: Hangi turist, güvenlik sorunu olan ülkeye turizm için gider? Hangi aile çocuğunu gönderir de burada okutur?

Meclis Genel Kurulu‘nda konuşan Erhürman, ülke nüfusundaki hızlı değişimin tölere edilebilecek sayısı çoktan geçtiğini söyleyerek, bu problemin sadece vatandaşlık verilen kişilerle de sınırlı olmadığını kaydetti.

Erhürman, “Hastanelere, okullara sadece vatandaş olanlar değil bu ülkedeki herkes gidiyor. Hangi turist, güvenlik sorunu olan ülkeye turizm için gider? Hangi aile çocuğunu gönderir de burada okutur?” diye sordu.

“Daha dün akşam Gazeteci Kadir Sidal’ın yaşadıkları ortada”

Son günlerde memleketin vahşi batıya döndüğünü, kimin nerede ne yapacağının belli olmadığı bir memleket haline geldiğini söyleyen Erhürman, “Daha dün akşam Gazeteci Kadir Sidal’ın yaşadıkları ortada” dedi.

Bir 1 kişi ve yazı görseli olabilir

Erhürman, “Birisi bir yerden ‘gürültü yapmayın’ dediğinde hayati tehlikeyle karşı karşıya kalacağı bir ortama dönüştü memleket. Güvenlikle ilgili olarak da gündeme getirdiğiniz te şey polisin sayısı anın artırılması. Nüfus politikasını hayata geçirmediğiniz sürece, her üç ayda bir 100 polise daha ihtiyacınız olacak demektir” ifadelerini kullandı.

“84 milyonda 5 milyon kişi sorun oluyor Türkiye’de”

Çözümün çok net olduğunu, 84 milyon nüfusu olan Türkiye’nin 5-6 milyon Suriyeli üzerinden Cumhurbaşkanlığı seçimlerini tartıştığını hatırlatan Erhürman, hatta ikinci tur seçimlerinin de yine bunun üzerinden oluşturulduğunu söyledi.

Erhürman, “84 milyonda 5 milyon kişi sorun oluyor Türkiye’de. Bizim ülkemiz de, bu kadar nüfusu kamu hizmetleri açısından kaldıramaz. Memlekette güvenlik sorunu baş sorun haline geldi. Çözüm bellidir. Nüfus politikası” dedi.











Başa dön tuşu