KıbrısSürmanşet

Köşklüçiftlik İnisiyatifi: Serhat Aktunç Nüfuzunu kötüye kullanıyor

Lefkoşa Köşklüçiftlik sakinlerinin oluşturduğu “Köşklüçiftlik İnisiyatifi“, bölgede bulunan ve prataikte “meyhane” olarak işletildiği iddia edilen “Delicious Cafe” adlı işletmenin sahibi olduğunu beyan eden Turizm Bakanlığı Müsteşarı ve Demokrat Parti (DP) Milletvekili adayı Serhat Aktunç’un da içinde bulunduğu bir grubun, 17 Mayıs akşamı çevreye verdikleri rahatsızlıktan dolayı uyardıklarını ve Aktunç tarafından polise şikayet edildiklerini açıkladı

Köşklüçiftlik İnisiyatifi: Serhat Aktunç Nüfuzunu kötüye kullanıyor

İnisiyatiften yapılan açıklama şöyle;

“Köşklüçiftlik Bölgesi Sabri Kazımoğlu Sokak ve Mehmet Ali Görmüş Sokak sakinleri olarak Köşklüçiftlik bölgesinde “Delicious Cafe” olarak cafe hizmeti verme amaçlı kurulan ancak son aylarda pratikte Balık Lokantası / Meyhanesi şeklinde hizmet veren ticari işletmenin yarattığı rahatsızlıktan ötürü bölge sakinleri olarak huzurumuz, refahımız ve sağlığımızı korumak ve bölgemizin tarihine, kimliğine, kültürüne ve değerlerine sahip çıkmak için bir araya geldik.

Bu işletmenin yarattığı gürültü kirliliği hem insan sağlığını olumsuz etkilemekte hem de aynı zamanda bir insan hakkı olan konut dokunulmazlığı hakkına da ciddi bir şekilde zarar vermektedir. Bu vesileyle yetkililere bölge sakinlerinin konutuna ve özel hayatına saygı gösterilmesi hakkını güvence altına almaya yönelik pozitif yükümlülüklerini bir kez daha hatırlatırız.

17 Mayıs Çarşamba günü yaratılan gürültü kirliliğinden ötürü Lefkoşa Türk Belediyesi’ne ulaşmamız akabinde hem biz sakinlere hem de Belediye emekçilerine yönelik takınılan hasımane tutum ve Turizm bakanının mekanda bulunması temelinde kurallara uyulmayacağı yönündeki beyanlar hepimizi endişelendirdi.

İşletme sahibi/ortağı olduğunu beyan eden, hem bir bakanlık müsteşarı hem de milletvekili adayı yani kamusal bir şahsiyet olan Serhan Aktunç’un kendisine 17 Mayıs akşamı yaşanılanlar akabinde sosyal medyada bölge sakinleri tarafından yapılan eleştirilere yönelik polis teşkilatını devreye sokması ise hepimizi derinden üzdü.

Eleştirel sosyal medya paylaşımlarından ötürü 21 Mayıs tarihinde, Pazar günü sabahı iki sakin “uyarma” maksatlı Lefkoşa Polis Karakolu’na çağrıldı. Kanaatimizce bu olay hem ifade özgürlüğümüze yönelik tüm vatandaşları ilgilendiren derecede bir tehdit olabilmekte, hem de nüfusu kötüye kullanma teşkil edebileceğine dair kafamızda soru işaretleri oluşturmaktadır.

Bu bağlamda yaşananları kamuoyunun bilgisine getirmeyi vatandaşlık görevimiz olarak görürüz. Uluslararası ifade özgürlüğü standartlarıyla ilgili yetkili organlar tarafından, kamu görevlilerinin alenen eleştirilmeye sivil yurttaşlardan daha tahammüllü olması gerektiği yönündeki yorumların altını çizeriz.

Bölge haklı olarak gösterdiğiniz duyarlılıktan ötürü şimdiden teşekkür ederiz”











Başa dön tuşu