KıbrısManşet

PGM: Zanlılar dün Mahkemeye çıkarıldı, seyahat belgelerine el konuldu, serbest bırakıldı

Polis Basın Subaylığı‘nın yaptığı açıklamaya göre; Özgür Gazete Muhabiri Kadir Sidal‘ın yaşadığı apartmana girerek ekmek bıçağı çekip tehdit eden ve adaya henüz 9 gün önce gelerek ROTA REKLAM adlı şirkette çalışmaya başladığı tespit edilen zanlılar, basının ve kamuoyunun tepkilerinden sonra nihayet Mahkemeye çıkarıldı ve teminata bağlandı

Zanlılar dün Mahkemeye çıkarıldı, seyahat belgelerine el konuldu, serbest bırakıldı

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamada, “Bazı basın yayın organları ve sosyal medyada; 21 Mayıs 2023 tarihinde, Lefkoşa’da sabaha karşı alkollü içki tesiri altında oldukları sırada, yüksek sesle bağırıp çağırmak suretiyle rahatsızlık yapan iki erkek şahsı, aynı bölgede ikamet eden ve bebeğinin korkup ağladığından dolayı kendilerini uyaran Özgür Gazete muhabirini darp edip, bıçak çekerek şiddet tehdidinde bulunmaları ile ilgili olayda, polisin zanlıların ifadelerini alıp serbest bıraktığı, söz konusu şahısları hapse atmadığı ve kimlik/pasaportlarına el koymadığı yönünde eleştirilere yer verildiği görülmektedir” denildi.

Polis, olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine derhal olay mahalline intikal edildiğini ve söz konusu şahısların suçüstü hali gereği tutuklanarak polis merkezine sevk edildiğini kaydetti.

Polisin açıklamasında şunlar kaydedildi;

“Mesele ile ilgili yürütülen ileri soruşturmada, işlemiş oldukları suçlardan dolayı zanlılara dava tebliğ edilmesine müteakip, 23.05.2023 tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak teminata bağlanmışlardır. Mahkeme emri gereğince zanlıların kimlik/seyahat belgeleri polis tarafından teslim alınmış ve teminat şartlarını yerine getiren zanlılar serbest bırakılmıştır. Zanlıların yapılan muhaceret kontrolünde ise, ülkemizde çalışma izinli olarak bulundukları ve 15.05.2023 tarihinden itibaren Lefkoşa Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir iş yerinde çalıştıkları tespit edilmiştir”

Neler olmuştu?

Özgür Gazete Muhabiri Kadir Sidal, geçtiğimiz gün sabah karşı 7 aylık bebeğini uykudan uyandıran alkollü iki şehir magandasını uyardığı için kendisine bıçak çekilmişti.

ozgur_gazete_kibris_kadir_sidal_bicak_cekildi

Haberin detayları için TIKLAYIN

Haberi kamuoyunun gündemine getirmemiz sonrası oluşan tepki nedeniyle dün Mahkemeye çıkarılan zanlılar teminatla serbest bırakıldı. Magandalar şu an aramızda











Başa dön tuşu