KıbrısManşet

Billuroğlu: Belirsizlik yüzünden; öğrenciler ve ailelerde gelecek yıl için kaygı ve huzursuzluk var

Depreme dayanıklı olmadığı aylar önce tespit edilen ancak resmi olarak hiçbir çalışmanın başlamadığı beş okuldan biri olan Geçitkale‘deki Cumhuriyet Lisesi‘nde buluşan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) yetkilileri, öğretmenler ve öğrenci aileleri, okulun içler acısı durumunu anlattı, Eğitim Bakanlığı‘na seslendi

Eylem: Bina boşaltıldıktan sonra tavanı çöktü, yıkılmaya devam etti

Okul önünde konuşan KTOEÖS  Başkanı Selma Eylem, depreme dayanıksız olduğu aylar önce tespit edilen okulun boşaltılmasının ardından tavanın çöktüğünü, okulun yıkılmaya devam ettiğini ve burada okuyan öğrencilerin Yeniceköy‘deki Polis Okulu‘na taşındığını anımsattı.

ozgur_gazete_kibris_cumhuriyet_lisesi_gecitkale_ktoeos_eylem

Ancak Polis Okulu binasının, sınıf olarak kullanılan alanların yapısının uygun olmadığını kaydeden Eylem, gerek ulaşım gerek laboratuvar ve atölyelerin olmaması nedeniyle ciddi sıkıntıların yaşandığına dikkat çekti. ulaşımla ilgili sınıfların yapısının sınıf olmaya uygun olmaması meselesi, atölye ve laboratuvar olmaması.

ozgur_gazete_kibris_cumhuriyet_lisesi_gecitkale_ktoeos_eylem2
Selma Eylem

“Yasayı geri çek, eğitimdeki sorunları birlikte çözelim”

Öğretmenlerin ve okul idaresinin özveride bulunarak tüm olumsuzluklara rağmen burada eğitime devam ettiğini söyleyen Eylem, Cumhuriyet Lisesi binasıyla ilgili resmi bir “depreme dayanıksız” raporu çıkarılmadığını ve binanın akıbetinin ne olacağının belirlenmediğini kaydetti.

Eylem, “Depreme dayanıklı olmadığı belirtilen diğer beş okulumuzla birlikte bu okulumuzun da önümüzdeki yıl ne olacağı, eğitime nasıl başlayacağı bilinmiyor. Ancak Bakan Nazım Çavuşoğlu bunlarla yani eğitimin gerçek sorunlarıyla ilgileneceğine, çözüm üreteceğine; öğretmene saldırmaya, öğretmeni kendince dize getirmeyi, öğretmenin yani toplumun haklarına saldırmaya devam ediyor” dedi.

ozgur_gazete_kibris_cumhuriyet_lisesi_gecitkale_ktoeos_eylem3

Bakan Çavuşoğlu’na bir kez daha çağrıda bulunan Eylem, Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı‘nın geri çekilmesini istedi ve eğitimdeki sorunlar için sendika ve öğretmenler olarak destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

ozgur_gazete_kibris_cumhuriyet_lisesi_gecitkale_ktoeos_eylem4

Billuroğlu: Gelecek yıl için kaygı ve huzursuzluk var

Eylem’den sonra konuşan okul müdürü Ahmet Billuroğlu ise öğrencilerinin, öğretmenlerinin asıl okulunun burası olduğunu, bu binanın köklü ve tarihi bir bina olduğunu ve burada olanların bu okul binasıyla duygusal bağları da olduğunu belirtti.

ozgur_gazete_kibris_cumhuriyet_lisesi_deprem_gecitkale_ktoeos_selma_eylem_grev9
Ahmet Billuroğlu

Billuroğlu, “Binada incelemeler yapıldı, aylar oldu ancak raporların çıkmaması, belirsizliğin yaşanması önümüzdeki yıl için kaygı ve huzursuzluk yaratıyor. Özellikle mesafe olarak uzaktan gelen öğrencilerimiz ve aileleri kuşku içinde bekliyor” dedi.

ozgur_gazete_kibris_cumhuriyet_lisesi_gecitkale_ktoeos_eylem5

“Ses cihazları, kamera sistemi, laboratuvar, klimalar, akıllı tahtalar atıl duruyor”

Eylül’de başlayacak olan yeni eğitim döneminde, bu binada mı eğitim yapılacak yoksa başka binaya mı gidilecek noktasında gelen sorulara cevap veremediklerini kaydeden Billuroğlu, ayrıca atıl bırakılan okulun içindeki teknik ekipmana da dikkat çekti.

ozgur_gazete_kibris_cumhuriyet_lisesi_gecitkale_ktoeos_eylem4

Billuroğlu, “Binada bir konferans salonu var, içinde de değerli eşyalar var. Ses cihazı, kamera sistemleri gibi teknik cihazlar var. AB projesi olarak yapılan laboratuvarımız var. Sınıflar kötü ama buralar iyi durumda. Akıllı tahtalar, klimalar atıl duruyor, okul açık. Eşyaların akıbeti ne olacak? Bu belirsizlik bir an önce kaldırılmalı” ifadelerini kullandı.

Haber: Pınar Barut
Fotoğraflar: Enes Uyanık











Başa dön tuşu