KıbrısManşet

TDP: İş birlikçilere karşı öğretmenin haklı mücadelesinin yanındayız

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), sendikaların haftalardır eylem ve grevlerine sahne olan Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘nun Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı‘nı Meclis‘ten geçirmek çabasının altında yatan gerçek sebebi sordu, eğitimde AKP‘nin Türkiye‘de yarattığı erozyonun ve gericiliğin ülkeye getirilmek istendiğini işaret etti

TDP: İş birlikçilere karşı öğretmenin haklı mücadelesinin yanındayız

Yazılı açıklama yapan parti, kendi milli eğitimine kendisi yön veremeyen, okullarında hangi öğretmenlerin görev alacağını dahi kendi belirleyemeyen bir toplumun yok olmaya mahkûm olduğunu vurguladı.

UBP-DP-YDP denilen teslimiyetçi çetenin ve onun Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun tek amacı ve görevinin Elçilik vasıtasıyla gelen Ankara talimatlarını yerine getirmek olduğuna vurgu yapan TDP, “Geleceğimiz pahasına tutundukları çıkarlarına dokunulmasın diye toplumun tüm değerlerini teslim etmeye hazır olan bu iş birlikçilere karşı, öğretmenlerimizin haklı mücadelesinin yanındayız” dedi.

“Bir yandan nakiller engelleniyor diğer yandan TC’den 280 öğretmen getiriliyor. Ne yapılmak istendiği ortadadır”

Öğretmen nakilleri ve sınavlarını sürüncemede bırakarak, onlarca genç öğretmeni işsiz bırakan Çavuşoğlu idaresindeki Bakanlığın, aynı anda Türkiye’den 280 öğretmenin okullarda görevlendirmek üzere adaya gelmesinin önünü açtığına vurgu yapan TDP, sadece bu örnekte bile eğitimde yapılmak istenenin aleni şekilde ortada olduğunu kaydetti.

TDP, “Havuz medyasının da desteğiyle öğretmen mücadelesini ‘haksız’, öğretmeni de ‘çalışmak istemeyen’ pozisyonda göstermeye çalışma çabası nafiledir. Toplum: binaları yıkık dökük olan, alt yapısı olmayan okulların, Türkçe bilmediği halde sınıflara doldurulan yabancı çocukların, yapılmayan oryantasyon çalışmalarının ve tamamen özele devredilmek istenen Anayasal bir hak olan kamusal eğitimin ne hale getirildiğinin farkındadır. Öğretmen boyun eğmeyecek, TDP de öğretmenin ve eğitim hakkı çalınmak istenen çocukların yanında olacaktır” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu