KıbrısManşet

İddialar: Evinden kaçırdılar, dağ evine götürdüler, dövdüler, tehdit ettiler

Eski adıyla Çatalköy Belediyesi, yeni adıyla Çatalköy-Esentepe Belediyesi eski Başkanı Mehmet Hulusioğlu‘nun da adının karıştığı “zorla kaçırma, darp ve tehdit” olayı, ülkede herkesin kendi adaletini sağlamak için orman kanunlarını devreye soktuğunun son örneği oldu!

Evine önüne gittiler, zorla arabaya bindirdiler!

Çatalköy-Esentepe Belediyesi çalışanı olan 35 yaşındaki Emrah Beyazlı‘nın başına gelenler, ülkede herkesin kendi adaletini sağlamak için orman kanunlarını devreye soktuğunun son örneği oldu.

Polise yansıyan olayda iddiaya göre; Düzkaya Spor Kulübü Başkanı 38 yaşındaki Vedat Hacıabitoğlu ve Girne Belediyesi çalışanı 33 yaşındaki S.D, geçtiğimiz akşam saat 20.00 sıralarında özel araçlarıyla, Aralık 2022 tarihinde yapılan yerel seçimlerden bu yana, farklı adayı desteklediği gerekçesiyle aralarında husumet bulunan Emrah Beyazlı’nın ailesiyle birlikte yaşadığı evinin önüne geldi.

Gazetemize konuşan Beyazlı, kendisinin yanında anne ve babasının da itirazlarına rağmen zorla araca bindirildiğini, araç içinde darp edildiğini, kendisine “Canını kurtarmak istiyorsan şimdi bu arabadan atla” dendiğini belirterek, küfür, tehdit ve hakaretler eşliğinde Çatalköy Belediyesi eski Başkanı Mehmet Hulusioğlu‘nun dağ evine götürüldüğünü söyledi.

Dağ evine götürdüler, burada da darp ettiler!

Araçtan kaçmaması için dağ evinin kapısının açılmasının dahi beklenmediğini ve araçla demir kapıya çarparak içeri girildiğini anlatan Beyazlı, burada karşılarında Hulusioğlu’nu bulduklarını ve dakikalar sonra da S.D’nin kardeşi 30 yaşındaki K.D’nin olay yerine geldiğini belirtti.

Mehmet Hulusioğlu’nun ve K.D’nin de kendisini direkt tehdit ve darp etmeye başladığını söyleyen Beyazlı, Hulusioğlu’nun; “Seni yolda görürsem araba ile üstünden geçeceğim, av tüfeğiyle vuracağım” dediğini kaydetti.

Hulisioğlu, Abitoğlu ve diğer iki zanlı tutuklandı!

Burada darp edildiği sırada Hulusioğlu’nun evinde misafir olarak bulunan kişiler tarafından kurtarıldığını ve olay yerinden uzaklaştırıldığını anlatan Beyazlı, dört kişi tarafından darp edildiğini, atletinin yırtıldığını, vücudunun muhtelif yerlerinde yaralanmalar meydana geldiğini ve hastaneden darp raporu alarak polise gittiğini söyledi.

Polis Basın Subaylığı da dün, Hulisoğlu, Hacıabitoğlu, S.D ve K.D’nin “Zorla insan kaçırma, şiddet tehdidi ve ciddi darp” suçlarından tutuklandığını açıkladı.

Beyazlı, olayın peşini bırakmayacağını, adalet yerini bulana kadar hakkını arayacağını söyledi.











Başa dön tuşu