KıbrısManşet

Davulcu’dan Çavuşoğlu’na: Makam odasına Atatürk resmi asmakla Atatürkçü olunmuyor

Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-sen) Başkanı Mehmet Davulcu, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS), Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve UBP-DP-YDP Hükümeti’nin, Türkiye‘den “ithal öğretmen” ve Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı‘na karşı direnişine destek çağrısı yaptı

Davulcu: Makam odasına Atatürk resmi asmakla Atatürkçü olunmuyor

Sendika adına “Öğretmenlerimizin yanındayız” başlıklı yazılı açıklama yapan Davulcu, Türkiye’deki karanlık rejimin dayatmalarıyla iş başına getirilen “yamalı bohça atama hükümetin” eğitim sistemiyle oynayarak toplumu dönüştürüp, ortaçağ karanlığına hapsetmeye yönelik hamlelerine karşı direnen öğretmenlerin yanında olduklarını belirtti ve “Öğretmenlerimiz yalnız değildir” dedi.

“Kıbrıslı Türk toplumu demoktratik bilimsel eğitimden yanadır. Bundan asla ve hiçbir zaman vazgeçmeyecektir” diyen Davulcu, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na işaret ederek, “Makam odasına Atatürk resmi asmakla Atatürkçü olunmuyor” ifadelerini kullandı.

“Eğitim sistemimizi herhangi bir tarikata teslim etmeyiz. Etmeyeceğiz”

Atatürkçü olmanın ilk koşulunun bilimsel ve demokratik eğitimden yana taraf olmak olduğunu belirten Davulcu, en başta Cumhurbaşkanı, Başbakan, Milli Eğitim Bakanı olmak üzere tüm hükümet üyelerinin ve onlara destek veren koalisyon ortağı partilerin milletvekillerinin makam ve koltuk uğruna yapmaya çalıştığının ise sıradan bir düzenleme olmadığını vurguladı.

Davulcu, “Yapmaya çalıştıkları toplumumuzu şeriat kurallarıyla yönetilmeyi kabul edebilecek bir toplum şekline eğitim yoluyla dönüştürmektir. Biz Kıbrıslı Türkler Atatürk ilke ve devrimlerini benimseyip yaşam biiçimi haline getirmiş bir toplum olarak eğitim sistemimizi herhangi bir tarikata teslim etmeyiz. Etmeyeceğiz” dedi.

“Herkesi ithal öğretmen” getirterek yapılmak istenen kötülüğü karşı direnişe çağırıyoruz”

Öğretmenlerin yarın yapacağı grev ve eylemi destekleyeceklerini ve katılım göstereceklerini kaydeden Davulcu,  başta emekçi üyeleri olmak üzere tüm yurttaşları “ithal öğretmen” getirterek yapılmak istenen kötülüğü görüp, aydınlık geleceğin teminatı olan öğretmenlerin direnişine aktif katılımla destek vermeye çağırdı.











Başa dön tuşu