KıbrısManşet

DAÜ BİR-SEN: Kaosun sorumlusu hükümet ve Eğitim Bakanlığı’dır, KTÖS ve KTOEÖS yalnız değildir

Doğu Akdeniz Üniversitesi Birlik ve Dayanışma Sendikası (DAÜ BİR-SEN), Meclis‘ten geçirilmeye çalışılan Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın, Atatürk Öğretmen Akademisi‘nin kapanmasına ve yüzlerce genç öpretmenin işsiz kalmasına yol açacağını vurgulayarak, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası‘nın (KTOEÖS) mücadelesine destek verdi

DAÜ BİR-SEN: Kaos ortamının sorumlusu hükümet ve Eğitim Bakanlığı’dır

Yazılı açıklama yapan sendika, haklı gerekçeler ile mücadele eden KTÖS ve KTOEÖS sendikalarının mücadelesini selamladı ve destekledi.

Açıklamada, “Eğitim sendikalarının tüm uyrarılarına rağmen yıllardır eğitimdeki eksiklikler ve sorunlar adeta görmezden gelinerek çözülmemiş ve kaos ortamı oluşmuştur. Bunun tüm sorumlusu Hükümet ve Eğitim Bakanlığı’dır” denildi.

“AÖA’nın kapanmasına, yüzlerce öğretmenin issiz kalmasına yol açacak”

Açıklama şöyle devam etti;

“Sürekli olarak öğretmenleri itibarsızlaştırmaya çalışan bir anlayış asla kabul edilemezdir. Meclis’ten geçirilmeye çalışılan öğretmenler değişiklik yasası, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin (AÖA) kapanmasına ve ülkemizde iş bulmayı bekleyen yüzlerce gencimizin işsiz kalmasına yol açacaktır.

Okullarımızda en temel ihtiyaçların bile karşılanmadığı herkes tarafından biliniyor.

“Sendikamız DAÜ BİR-SEN bu haklı mücadelenin yanındadır”

Çok değil Şubat ayında yaşanan deprem felaketi sonrası toplumda yaşanan büyük travma halen geçmemişken ve okullarımızın depreme dayanıklılık raporları halen dikkate alınıp gerekli çalışmalar yapılmazken bir oldu bitti ile geçirilmeye çalışılan bu yasanın kime ve neye hizmet edeceği açıktır.

Nitelikli kamusal eğitim için, alt yapısı güçlü okullar için , güvenli sınıflar için, çocuklarımızın geleceği için, öğretmene ve bilime değer veren bir sistem kurmak için mücadele eden KTÖS ve KTOEÖS bu yolda asla yalnız değildir. Sendikamız DAÜ BİR-SEN bu haklı mücadelenin yanındadır.

Buradan tüm topluma açık çağrı yaparak yarınlarımız için tüm herkesi bu mücadeleye destek vermeye davet ediyoruz”











Başa dön tuşu