KıbrısManşet

DAÜ-SEN: Bu bir onur mücadelesidir. Meslektaşlarımızın yanındayız 

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN),  Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası‘nın (KTOEÖS) mücadelesinin bir onur meselesi olduğunu söyleyerek, destek mesajı yayınladı

DAÜ-SEN: Kamusal eğitim çökmek üzere

“DAÜ-SEN Öğretmenlerin Yanındadır” başlıklı yazılı açıklama yapan sendika, kamu okullarının fiziken perişan halde olduğunu, ücretsiz ve bilimsel eğitim verme hedefinde olan kamusal eğitimin; idari, akademik, altyapı olarak çöktüğünü belirterek, kamusal eğitimin artık tamamen özel sektöre geçmek üzere olduğunu vurguladı.

Açıklamada, “Tüm tarafların uzlaşı içerisinde bu durumdan kurtulmak için bir masa etrafında buluşması gerekirken, Eğitim Bakanı ve Hükümet sorunu tam anlamıyla çözmeyecek, tam tersi öğretmenleri tümden yok sayacak ve sorunları büyütecek öneriler üretmektedir. Bu önerilerini de tahakkümcü bir anlayışla hayata geçirmeye uğraşmaktadır” denildi.

“Bu bir onur mücadelesidir. Meslektaşlarımızın yanındayız”

Açıklama şöyle devam etti;

“Öğretmeni huzursuz edecek, öğretmeni yok sayan hiçbir yasa, hiçbir karar iyilik getirmeyecektir. Huzursuz, dışlanmış, aşağılanmış, yok sayılan öğretmenden verim beklemek akıl dışılıktır.

Hükümeti bu tavrından vazgeçmeye çağırıyoruz. Öğretmenlerin örgütlü gücü sendikalar ve tüm paydaşlarla acilen masaya oturulmalıdır. Herkesin maharetini, bilgi birikimini ve samimiyetini katkıya dönüştürecek yer müzakere masasıdır.

Öğretmenlerin, KTOEÖS ve KTÖS’ün başlattığı mücadele bir onur mücadelesidir. Meslektaşlarımızın yanındayız”











Başa dön tuşu