KıbrısManşet

Atan: 30 milyon TL ile bir kişi seçeceğiz. Bir milletvekili ile hiçbir değişim olmayacak

Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Başkanı Metin Atan, UBP-DP-YDP hükümetinin, hükümetin küçük ortağı YDP Genel Başkanı ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı‘nın tavırlarından rahatsız olduğunu söyledi

Atan: Hiçbir ülkede taşıma nüfus mevcut nüfusu geçmez

Yazılı açıklama yapan Atan, ülke gündemini değerlendirdi ve “Hiçbir ülkede taşıma nüfus mevcut nüfusu geçmez” sözleriyle ülkenin “sorma gir hanı”na döndüğünü vurguladı.

Mevcut hükümet yapısında çatlaklar oluştuğunu kaydeden Atan, 25 Haziran seçim bütçesinin ülke ekonomisini zora sokacağını ifade etti, “Bu kadar masraf ve sıkıntı yaşamımıza gerek yok iki parti anlaşıp yazı tura atsın bir milletvekili oraya konsun. 30 milyon TL ile bir kişi seçeceğiz. Bir milletvekili seçimi ile hiçbir değişim olmayacak” dedi.

“Hükümet Arıklı’nın tavırlarından rahatsız”

Koalisyon hükümetinin YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın tavırlarından rahatsız olduğunu iddia eden Atan, “Hükümet Arıklı’dan rahatsız. Kendi başına tavır alması ve biz Kıbrıslı Türklere karşı intikam alırcasına bir bakış açısı var. Biz bunu kabullenemeyiz. Hükümet kanadı da bu tavırlardan rahatsız. Hala daha makamında oturmuş tarih verip duruyor. Her verdiği tarih sıkıntılara yol açıyor” ifadelerini kullandı.

“Ek mesailer pazartesi günü ödenecek”

Ek mesailerin Pazartesi günü ödeneceğini Hakikat ekranlarından duyuran Atan, konuyla ilgili Maliye Bakanlığı ile görüştüğünü belirterek, “bir değil iki ek mesai ödemesi de yapılabilir” duyurusunda bulundu.

“Kıbrıslıtürkler kendi vatanında azınlığa düştü”

Ülkede kriminal suçların arttığına da dikkat çeken Atan, “Ülke sorma gir hanı oldu” diyerek, şu ifadelere yer verdi;

“Birini vatandaş yapmadan önce yeterli araştırmalar yapılıyor mu? Burada vatandaş olana belli bir süre oy kullanma hakkı verilmemeli. Azınlığa düşüyoruz. Kriminal suçlar, uyuşturucu yaygınlaştı. Trafik kazaları arttı. Burası sorma gir hanı oldu. 60 70 bin Kıbrıslı varken, hiçbir ülkede taşıma nüfus mevcut nüfusu geçmez”











Başa dön tuşu