KıbrısManşet

KTÖS&KTOEÖS: Meclis’ten geçirilen yasa tasarısını kabul etmiyoruz

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Eğitim Bakanlığı ve UBP-DP-YDP Hükümeti tarafından Meclis‘ten geçirilen Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı‘nı kabul etmediklerini açıklayarak, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin (AÖA) Eğitim Bakanlığı’ndan önce dahi var olduğunu ve tüm saldırılara karşı var olacağını kaydetti, yarın burada açıklama yapacaklarını duyurdu

“Meclis’ten geçirilen yasa tasarısını kabul etmiyoruz”

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş ve KTOEÖS Başkanı Selma Eylem tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, eğitimde yığınla sorun dururken topluma, öğretmenlere, onların haklarına, Atatürk Öğretmen Akasemisi‘ne (AÖA) yapılan saldırıların sonucu Meclis’ten geçirilen yasa tasarısını kabul etmedikleri vurgulandı.

Açıklamada, “Bu süreci tırmandırarak devam ettiren Eğitim Bakanlığı’nın sorumsuzca tüm okulları, eğitimi gözden çıkardığı açıktır. Başta Cumhurbaşkanı, tüm siyasi partileri ve kamuoyunu, oluşan kaosun sorumlusu yapacak bu anlayışa taraf olmaya ve bu kaosu ortadan kaldırmaya çağırıyoruz” denildi.

“Atatürk Öğretmen Akademisi’nin protokoller siyasetin malzemesi yapılmaz”

Açıklama şöyle devam etti;

“Kıbrıslı Türklerin günümüzdeki laik ve demokratik toplumsal kimliğinin gelişmesinde öncü olan, 86 yıldır bu topluma ilkokul ve okulöncesi öğretmeni yetiştiren, kurumsal bir kültür ve tarihi bir misyona sahip Atatürk Öğretmen Akademisi’ni yaşatmak, geliştirmek ve ileriye götürmek bu adada yaşayan tüm Kıbrıslı Türk eğitimcilerin önceliği olmalıdır.

Atatürk Öğretmen Akademisi’nin protokoller ve Meclis’teki yasa değişiklik önerileri ile siyasetin malzemesi yapılması rahatsız edicidir. Bu kurum 86 yıllık bir çınardır, Eğitim Bakanlığı’ndan önce vardı, her türlü saldırıya karşı da var olmaya devam edecektir.

Bu anlamda KTÖS ve KTOEÖS, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin önemi, geliştirilmesi ve dönüştürülmesiyle ilgili görüşlerini 31 Mayıs Çarşamba günü saat 11:00’de Atatürk Öğretmen Akademisi önünde basın toplantısı düzenleyerek kamuoyu ile paylaşacaktır”











Başa dön tuşu