KıbrısKültür&SanatSürmanşet

3 dilde yazılan çocuk kitabı “Barışın Sesi” ilkokul öğrencileriyle buluştu

Eğitimci İsfendiyar Pilli tarafından yazılan “Barışın Sesi” adlı çocuk kitabı Lefkoşa’daki bazı ilkokul öğrencileri ile buluştu

3 dilde yazılan çocuk kitabı “Barışın Sesi” ilkokul öğrencileriyle buluştu

Khora Yayınları‘ndan çıkan ve Türkçe, İngilizce ve Yunanca olmak üzere 3 dilli olan eser, doğa sevgisi, dostluk ve barış mesajları içeriyor. Yazarla söyleşi yapan çocuklar, kitabın içeriği, barış ve çatışma kültürünün farkları, doğa insan ilişkisi gibi konularda bilgi edindiler. Ayrıca kitaptan Türkçe ve İngilizce bölümler de okudurlar.

“Barışın Sesi”, Talim ve Terbiye Dairesi tarafından da onaylanarak “ilköğretim kademesindeki çocuklarımızın okuma becerilerini destekler nitelikte” bulunmuştu. Kitaba, Khora Kitap ve tüm kitapçılardan ulaşılabilir.

Tanıtım bülteni:

Barışa sevdalı bir öğretmen tarafından özenle yazılmış, lise öğrencisi bir genç tarafından heyecanla resimlenmiş, gönüllü emekle İngilizce ve Yunanca’ya çevrilmiş, amacı çocuklara, barış kuşunun büyülü sesini duyurmak olan bir kitap.

Ένα βιβλίο που γράφτηκε με προσοχή από έναν δάσκαλο που είναι παθιασμένος με την ειρήνη, εικονογραφήθηκε με ενθουσιασμό από έναν μαθητή λυκείου και μεταφράστηκε από εθελοντές στα αγγλικά και στα ελληνικά με στόχο να μυήσει τα παιδιά στη μαγική φωνή του πουλιού της ειρήνης.

A book written with care by a teacher who is passionate about peace, enthusiastically illustrated by a high school student, and translated by volunteers into English and Greek with the aim of introducing children to the magical voice of the bird of peace.











Başa dön tuşu