KıbrısManşet

CTP Gençlik Gençlik Örgütü Cumhurbaşkanlığı önünde toplandı

CTP Gençlik Gençlik Örgütü’nün düzenlediği yürüyüşe katılan eylemciler Cumhurbaşkanlığı önünde

 

 

Polis ve eylemciler Cumhurbaşkanlığının önünde etten duvar ördü.

 

 

Eylemciler, trampet çalıyor, “Barış, demokrasi, federasyon”, “Kıbrıs’ta barış engellenemez, “Bu memleket bizim hatırlatalım”, “Müdahale değil, özgürlük”, “Birlik mücadele dayanışma”, “CTP yürüyor, mücadele büyüyor”, “Yaşasın Birleşik Federal Kıbrıs”, sloganları atılıyor.

 

 

CTP Gençlik Örgütü Başkanı Doğukan Akdeniz tarafından okunan açıklamada, ülkede demokrasiye müdahale edildiği savunularak, protesto edildi.

Kapalı Maraş konusunun, Kıbrıs sorununun çözümü yönünde iki toplumun yakınlaşmasına katkı sağlayabilecek bir konu olduğuna işaret edilen açıklamada, bu yönde atılan adımların, Kıbrıslı Türkleri, “uluslararası hukuku ihlal eden taraf” konumuna düşürme riski içerdiği savunuldu.

Kıbrıslı Türklerin demokrasisine yapıldığı iddia edildiği müdahaleler ve bu müdahaleleri savunan zihniyetin, Kıbrıs Türk halkının yıllardır süregelen “özne olma mücadelesine ve demokratik geleneklerine” en büyük darbeyi vurduğu ileri sürülen açıklamada, bugünkü eylemin bunun için yapıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, yapılan müdahalelere izin verdiği de savunulan açıklamada, “Hem kendi içimizde toplumsal özgüvenimizi, hem de dünya çapında imajımızı zedeleyen Sayın Tatar’ı şiddetle kınıyoruz. Ne acılarla dolu tarihimiz bu şekilde istismar edilebilir, ne de bu yolla demokrasimiz çiğnenebilir” ifadeleri kullanıldı.

“CTP’li gençlerin, bu toprakların, demokrasi ve barış memleketi olacağı, hiçbir bireyin ayrımcılığa maruz kalmayacağı günlere kadar mücadelesinden vazgeçmeyeceği” de vurguladı.











Başa dön tuşu