KıbrısManşet

Deniz: Bir devletin kalbi gümrüklerdir hele de bir ada ülkesiyseniz

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili adayı Kıdemli eski Yargıç Tacan Reynar, TDP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt ile birlikte Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı (KTTO) ziyaret etti, Kıbrıslıtürklerin üretimdeki sıkıntılarına değindi

Özkunt: Kayıt dışı ve suç geliri teşkil eden kara para ekonominin içinde

KTTB Başkanı Turgay Deniz ve KTTO Yönetim Kurulu üyelerinin bulunduğu ziyarette ilk sözü alan TDP Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, TDP’nin üç ayaklı bir siyaset anlayışı olduğunu, bunların da “Sosyal Demokrat İdeoloji”, Federasyon ve Çözüm Süreci” ve “Türkiye ile İyi İlişkiler” olduğunu söyledi.

Sosyal Demokrat İdeoloji başlığı altında “Sosyal Piyasa Ekonomisi”ni savunduklarını kaydeden Özkunt, bu noktada özellikle elektrik ve enerji gibi stratejik sektörlerin kamunun elinde bulunması ve sürekli denetlenir durumda olması gerektiğini savunduklarını belirtti.

Özkunt, “Kayıt dışı ve suç geliri teşkil eden kara para ekonominin içinde. İşleyen ve denetimli bir kamu yönetimini, özellikle yolsuzluklar noktasında çok önemsiyoruz. Etkin ve verimli bir kamu yönetimi ve yolsuzlukların üzerine gidilmesi, sizin gibi bizim de önceliğimizdir” dedi.

Reynar: Ambargolar altında nefes almaya çalışıyor üreticimiz

Özkunt sonrası sözü alan TDP Milletvekili adayı Tacan Reynar KTTO’nun 2000’li yıllarda, Kıbrıslıtürklerin çözüm iradesi konusunda dünyaya mesaj vermesi açısından çok önemli bir vizyon ortaya koyduğunu hatırlattı.

Şimdilerde bunun değişime uğradığını ancak özellikle federasyon konusunda iradenin ve istencin aynı noktada olduğunu kaydeden Reynar, “Şu an Kıbrıs sorunu odaklı bir tartışma zemini yok, herkesin gündemi ekonomi. Bu da bizden kaynaklı olmayan etkenlerin altında yaşamamız nedeniyle oluyor. Ambargolar altında nefes almaya çalışıyor üreticimiz. Tüm bunların aşılabilmesi için siyasi görüşü fark etmeksizin hepimizin omuz omuza mücadele etmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Deniz: Bir devletin kalbi gümrüklerdir hele de bir ada ülkesiyseniz

KTTO Başkanı Tugay Deniz ise ziyarette yaptığı konuşmasında, seçimlerin demokrasinin gereği olduğunu söyleyedi ve Reynar’a başarılar diledi.

Kamunun etkin ve verimli hale gelebilmesi ve denetlenebilmesi için öncelikle üçlü kararnamelerle yapılan atamaların ve geçici istihdamların durdurulması gerektiğine dikkat çeken Deniz, bunlar gerçekleştikten sonra da çalışma saatlerinin konuşulması gerektiğini belirtti.

Deniz, “Elimizdeki verilere göre ülkedeki ithalat geçmiş döneme göre yüzde 100 arttı. Bir devletin kalbi gümrüklerdir hele de bir ada ülkesiyseniz. Bütün dünyada ülkeler gümrüklerini 7/24 çalıştırıyor ancak biz yeterli saatler çalışmıyoruz. Bu sorunları çözdüğümüz zaman verimliliği sağlayabiliriz” dedi.











Başa dön tuşu