KıbrısManşet

Eylem: Çavuşoğlu, sendika ile anlaşma sağlandığı algısını yaratmaya çalışıyor

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘nun “Sendikalarla uzlaştık” sözlerinin sadece “dönemin bitirilmesi” noktasında bir görüş birliği olduğunu, öğretmen mücadelesinin devam ettiğini açıkladı

Eylem: Çavuşoğlu, sendika ile anlaşma sağlandığı algısını yaratmaya çalışıyor

Sendika adına yazılı açıklama yapan Eylem, Bakan Çavuşoğlu’nun kamuoyunu yanıltıcı açıklamalar yaptığını, Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı konusunda sendika ile anlaşma sağlandığı algısını yarattığını belirterek, yapılan saldırı ve dayatmalara karşı, eğitim ve okul sorunları için sürdürdükleri mücadelein devam edeceğini kaydetti.

Eylem, “Bakanlıkla varılan mutabakat, öğretmenlerimiz, müdür ve muavinlerimizle yaptığımız görüşmelerden aldığımız görüşle dönemin bitirilmesi yönündedir. Eğitimde yaratılan kaosun, verilen zararın, öğrencilerimizin ve velilerimizin yaşadığı tüm sıkıntıların sorumlusu sayın bakandır” dedi.

“Mücadelemiz artarak devam edecektir”

Eylem, “Bilinmelidir ki; öğretmene, sendikalarına, topluma ve haklara karşı yapılan saldırılara ve yasayla yapılan dayatmalara karşı mücadelemiz artarak devam edecektir” ifadeleirni kullandı.











Başa dön tuşu