KıbrısManşet

Eylem: Öğretmenler her şeye rağmen elini taşın altına koydu, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, sınavların tamamlanmamasının bizzat Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve hükümetin tutumu nedeniyle olduğunu söyleyerek, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini kaydetti

Eylem: Öğretmenler her şeye rağmen elini taşın altına koydu

Mağusa Namık Kemal Lisesi önünde sendika üyeleri ve ailelerle birlikte basın açıklaması yapan Eylem, öğretmenlerin her şeye rağmen elini taşın altına koyduğunu söyleyerek, UBP-DP-YDP yönetimi ve Eğitim Bakanı’nın, aldıkları talimat gereği topluma, öğretmene ve eğitime saldırdığını bir kez daha vurguladı.

Eylem, “Sınavlara çok kısa bir süre kala meclisten zorla geçirilen Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı okulları kaosa sürüklemiş, sınavların yapılmamasının sorumlusu olmuştur” dedi.

“Sorunların çözümü yerine saldırılarını artıran bir tutum”

Eylem açıklamasına şöyle devam etti;

“Sendikamız, okul idarelerimiz ve öğretmenlerimiz, eğitimde yaşanan bunca sorun ve yüklenilen bunca yük karşısında, öğretmen haklarına başlatılan bu sistematik ve sinsice saldırıya günlerce grev ve eylemlerle velilerimiz ve öğrencilerimizle direnmeye devam etmiştir.

Öğretmeni ve sendikasını karalayan, aşağılayan, itibarsızlaştırmaya çalışan, gerçek sorunların çözümü yerine saldırılarını artıran bir tutum karşısında hiç taviz vermeden devam etmiştir.

Selma Eylem

“Sınavlar bizzat hükümet ve Eğitim Bakanı yüzünden yapılmadı”

Gelinen noktada sınavların tamamlanmaması bizzat Eğitim Bakanı ve hükümetin tutumu yüzünden yapılamamıştır.

Çocuklarımızın mezuniyetinin ve geleceğini dahi düşünmeden öğretmene yaptığı grevleri 5 kat fazla bir şekilde Cumartesi, Pazar tam mesai yaparak kestirten bu düşmanca saldırılara rağmen KTOEÖS sendikası tek yanlı olarak 12. sınıfların mezuniyeti kararını alarak her şeye rağmen elini taşın altına koymuştur. Bunca saldırıya rağmen öğrencilerimize zarar nihai zarardan kaçınacağını göstermiştir.

“Bakan görüşme talep etti, kabul ettik”

Kısa sürede yaşanan tüm bunlardan sonra Eğitim bakanı, KTOEÖS ile görüşme talebine sendikamız olumlu yanıt vermiş ve 1.6.2023 tarihinde sabah ve öğleden sonra ard arda görüşmeler yaşanmıştır.

Öncesinde okul idareleri ve temsilciler kurulumuzda yapılan toplantıların da ışığında 2022-23 eğitim yılını tamamlamak için adım atılarak Eğitim Bakanı ile protokol imzalanarak her gün açıklanan grev durdurulmuştur.

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel

Bu protokol ile:

1- Nakillerin geçmiş teamüllerle yapılması, (Öğretmen ihtiyaçları, sınavları,
alımlarının tamamlanması)

2- KTOEÖS ün tüm itirazlarına rağmen geçirilen yasanın tekrardan çalışılması

3- Hukuk dışı, haksız grev kesintilerinin tespit edilerek düzeltilmesi,

4- Akademik takvimin birlikte düzenlenerek 1 Temmuz’u geçmeyecek şekilde
sonlandırılması,

5- Eğitim yılının tamamlanması,

6- Başta NKL, DFKEML, CL gibi okulların durumu konuşulmuş ve eğitim yılını öğretmenlerimizin de kararlarına bağlı olarak bu okullar için de tamamlanmasına karar verilmiştir.

“Depremden açılamayan okullarımız hala belirsizliğini koruyor”

Günlerdir öğretmen, eğitim, okul, toplum sorunları ve hak mücadelesi için baskılara, saldırılara boyun eğmeden mücadele etmektedir. Bu mücadelesine devam etmeye kararlıdır. Depremden açılamayan okullarımız hala belirsizliğini korumaktadır.

Risk sıralaması yapılan okullarımızda hiç bir şey yapılmamıştır. Kalabalık sınıflar, özel eğitim isteyen, Türkçe bilmeyen desteklenmeyen çocuklar, bütçesi, güvenliği, temizlik malzemeleri olmayan okullar ve yüzlerce sorunla okul idarelerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz karşı karşıyadır.

Öğretmenlerimiz yalnızlaştırılmış, tükenmişliğe itilmişken saldırılar altındadır. Seçmeci-elemeci eğitim sistemimize gericilik, toplumumuza mühendislik saldırıları devam etmekte işsiz binlerce öğretmen adayı varken ithal öğretmen politikaları ileri götürülmeye çalışılmaktadır.

“Hükümet aklını başına toplamalı”

Öğretmenlerimiz ve velilerimiz için inisiyatif alarak 2022-23 yılının tamamlanması adına sendikamız bir adım atmıştır. UBP-DP-YDP hükümeti aklını başına toplamalı ve açtığı kaosu Eylül’e taşımayacak çalışmaları ivedilikle ele almalı, acil olanları çözmeye odaklanmalıdır.

Topluma, öğretmenlere, kamusal eğitime saldırmak yerine samimi diyaloglarla sorunları çözmeye odaklanmalıdır. Öğretmenlerimiz, sendikamız mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir.

Atılmayan, yapılmayan adımlar, çözülmeyen sorunlar karşısında hiçbir mücadeleden kaçınmayacaktır. Gerekirse Eylül’de okulları açmayacak, gereken her türlü eylem yapılacaktır. Asla susmayacak, dayatmalara boyun eğmeyecek, mücadeleden vazgeçmeyecektir”











Başa dön tuşu