KıbrısManşet

BKP: Türkiye’de seçimleri hayal kırıklığı yaratmıştır, Kıbrıs sorunu çözümüne olumlu katkı yapmayacaktır

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Türkiye’de gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçim sonuçlarının hayal kırıklığı yarattığı, Türkiye ve bölge halklarına istikrar ve huzur getirmeyeceğini vurguladı

BKP: Erdoğan anti-demokratik ve otoriter bir rejim kurmuştur

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan yeni rejimin, sunni islam modelini benimsediğini, anti-demokratik ve otoriter bir rejim olduğunu belirten BKP Merkez Yönetim Kurulu, “Türkiye halkı bu rejimden çok daha iyisine layıktır”  dedi.

Türkiye’de demokrasi ve özgürlük mücadelesinin devam edeceğini dile getiren BKP Merkez Yönetim Kurulu, “BKP’nin kalbi ezilen kardeş Türkiye halkları ile birlikte atmaktadır” dedi.

Seçimlerin, baskı, şiddet ve eşit olmayan koşullarda gerçekleştiğini dile getiren BKP Merkez Yürütme Kurulu, özellikle medya, yargı ve hükümetin manipilasyonlar yaparak seçimlere gölge düşürdüğün belirtti.

“Seçim sonuçları Kıbrıs sorununun çözüm sürecine olumlu katkı yapmayacaktır”

“Seçim sonuçları Kıbrıs sorununun çözüm sürecine olumlu katkı yapmayacaktır” denilen BKP Merkez Yürütme Kurulu açıklamasında, Kıbrıs Türk toplumunun öncelikli hedefinin Ankara’nın boyunduruğundan kurtularak, özgür, bağımsız, birleşik federal Kıbrıs’ı kurmak olduğu vurguladı.











Başa dön tuşu