KıbrısManşetSağlık

TDP Genel Başkanı Mine Atlı, hastaların ilaç isyanına ortak oldu

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı hastaların ve engellilerin, kendilerine uygun yollarda, parklarda gezip sosyalleşebilecekken, yaşamak için ihtiyaç duydukları ilacın peşinde koşmak adına eylemde olmalarının insanlık ayıbı olduğunu vurguladı, sorunun çözümünün; kendi siyasi istikbali adına ülke insanının ilaçsızlıktan ölmesine göz yumacak kadar insanlıktan çıkmış bu zihniyetin gitmesi olduğunu belirtti

Atlı: Bu bir insanlık ayıbıdır

TDP Genel Başkanı Mine Atlı ve partililer, sağlıkta örgütlü dernekler ve sivil inisiyatiflerden oluşan Sağlık Dernekleri Platformu’nun bugün Maliye ve Sağlık Bakanlıklarında yaptığı eylemlere katılım göstererek, başta kronik hastalar olmak üzere ülke genelinde ilaca ve tıbbı malzemeye ulaşamayan kesimlerin sesine ortak oldu.

Eylemde gerek hasta gerekse hasta yakınlarının isyanı karşısında sözde yöneticiler adına hicap duyduklarını belirten Atlı, tekerlekli sandalyeye mahkûm yaşayan insanların, kendilerine uygun yollarda, parklarda gezip sosyalleşebilecekken, yasanın uygulanmasıyla devlet kadrolarında istihdamları yapılabilecekken, yaşamak için ihtiyaç duydukları ilacın peşinde koşmak için eylemde olmalarının insanlık ayıbı olduğunu vurguladı.

“Kendi siyasi istikbali için ülke insanının ilaçsızlıktan ölmesine göz yumacak kadar insanlıktan çıkmış bu zihniyet”

Sağlık Bakanlığı’nın “Bu küresel bir sıkıntı, nüfusumuza yetişemiyoruz, Maliye bize bütçe ayırmıyor” gibi söylemleri olduğuna işaret eden Atlı, dünya genelinde yaşanan bir ilaç sıkıntısı olduğunu ancak ülkelerin iyi yönetim ve bütçe planlamasıyla bunları aşabildiğini ve vatandaşının ilaca ulaşabilmesini sağladığını kaydetti.

Atlı, “Dolayısıyla gerek üretimdeki sıkıntılar gerekse mali sıkıntılar sadece birer bahanedir. Bugün bu ülkede her gün onlarca, yüzlerce istihdam yapılıyor, ülkenin kaynakları peşkeş çekiliyor. İlaç için ‘yok’ denilen para, yandaşlar için bir anda ‘var’ oluyor. Bu sorunun çözülmesi için, kendi siyasi istikbali için ülke insanının ilaçsızlıktan ölmesine göz yumacak kadar insanlıktan çıkmış bu zihniyetin gitmesinden başka çare yoktur” dedi.











Başa dön tuşu