KıbrısManşet

Harmancı: Yargının aldığı kararlara elbette saygılıyız ve sonuna kadar da bunu savunacağız

Lefkoşa Türk Lefkoşa (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Toplumcu Demokrasi Partisi‘nden (TDP) Milletvekili adayı olan ancak adaylığı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından “KKTC’de sürekli ikamet etmediği” gerekçesiyle düşürülen Kıdemli eski Yargıç Tacan Reynar‘ın ülkeye hizmet etmiş önemli bir değer olduğunu söyleyerek, verilen karara saygılı olmaları gerektiğini lakin her yorumun karşı yorumu olabileceğinin de ayrı bir gerçeklik olduğunu kaydetti

Harmancı: Yargının aldığı kararlara elbette saygılıyız ve sonuna kadar da bunu savunacağız

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Harmancı, yargı bağımsızlığına ve yargının aldığı kararlara elbette saygılı olduklarını ve sonuna kadar da bunu savunacaklarını söyleyerek, özellikle yargı bağımsızlığının korunması için de itidalli ve kontrollü olunması gerektiğini kaydetti.

Harmancı, “Yargı mensuplarının lehte veya aleyhte gerekçeli kararlarını okumadan tam bir değerlendirme yapmak elbette doğru olmaz lakin her yorumun da karşı yorumu olabilir bu da ayrı bir gerçeklik” dedi.

“Reynar bu ülkeye hizmet etmiş önemli bir değerdir”

Harmancı Tacan Reynar’ın bu ülkeye hizmet etmiş önemli bir değer olduğunu, harika bir yeniden başlangıç için de temiz ve dürüst bir isim olarak ciddi bir adaylık süreci geçireceğini belirterek, lakin hiçbir siyasal mücadelenin salt seçime endeksli olarak yürümediğini, kendi camialarıyla ilgili olarak da bunu okumakta fayda gördüğünü dile getirdi.

Harmancı ,”Yaşananların sonuçlarını ve sebeplerini doğru bir analizle ele alıp güncelleme yapmamız gerekiyor.
Sosyal demokratların Kıbrıs Türklerinin siyasal yaşamlarına katkı yapması bu geleneğin geçmişten getirdiği öğretileri yeni heyecan ve insan kaynaklarıyla (tıpkı Tacan gibi) siyasi hayatımıza renk, farklılık ve alternatif vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Bizim halkımıza, halkımızı anlamaya, bu sarmalı aşmaya ihtiyacımız var”

“Kıbrıslı Türklerin bize ihtiyacı var demiyorum” diyen Harmancı, “Bizim halkımıza ihtiyacımız var, halkımızı anlamaya, bilmeye ve birlikte bu sarmalı aşmaya ihtiyacımız var diyorum” dedi.

Harmancı, “Siyasal geleneğimizde; Mine Atlı’ya da Mehmet Harmancı’ya da Akıncı’ya da, Angolemli’ye de Cemal Hoca’ya da, Çakıcı’ya da, bir kıvılcım bekleyen demokrat ve dürüst binlerce değere ama en önemlisi halkla buluşmaya ve zemini genişletmeye ihtiyacı var” dedi.











Başa dön tuşu