KıbrısManşet

Özkunt: TDP yürüyüşüne devam ediyor değerli dostlar

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Özkunt, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından “KKTC’de sürekli ikamet etmediği” gerekçesiyle adaylığı düşürülen Kıdemli eski Yargıç Tacan Reynar ve TDP Genel Başkanı Mine Atlı‘nın, ülkede “adalet ve hukuk” denilince akla gelen ilk isimlerden olduğunu söyledi ve yapılan “hukuk bilmezlik” eleştirilerine “kendini bilmezlik” cevabını verdi

Özkunt: Yasayı farklı yorumlamayı “hukuk bilmezlik” olarak nitelemek  kendini bilmezliktir

Sosyal medya hesabından “Onurla ve gururla yürüşüye devam” başlıklı bir açıklama yapan Özkunt, yargı bağımsızlığını yurdunu seven ve adalete inanan her birey gibi kendisinin de hep savunduğunu ve savunmaya da devam edeceğini söyleyerek, hukukun üstünlüğü için verilen mücadelenin içinde hep yer aldığını ve almaya da devam edeceğini kaydetti.

Özkunt, “Anayasa ve yasalar ülkelerde kamu düzenini ve adaleti sağlamak için oluşturulmuş önemli unsurlardır. Yasa yorumlamalarında elbette hukukçular arasında farklılıklar olabilir. Bu farklı yorumlamayı hukuk bilmezlik olarak nitelemek ancak kendini bilmezliktir” dedi.

“Bu ülkede ‘hukuk ve adalet’ denilince akla gelen iki isim Mine Atlı ve Tacan Reynar’dır”

Özkunt, Reynar’ın adaylığının düşürülmesi sonrası Hukukçu olan TDP Genel Başkanı Mine Atlı ve Kıdemli eski bir Yargıç olan Tacan Reynar’ın “hukuk bilmezlikle” eleştirildiğine işaret ederek, “Mine Atlı ve Tacan Reynar’ın ‘hukuk ve adalet’ denince bu ülkede benim çok güvendiğim iki isim olmasının ötesinde, kendini kanıtlamış ve mesleklerinde birer simge isim olmayı başarabilmiş arkadaşlarımız oldukları aşikardır. Onları hukuk bilmezlikle suçlamakla aynı doğrultuda yorum yapan ve karar üreten dört değerli yargıcımızı da aynı itham altında bırakmış olursunuz” dedi.

Özkunt şöyle devam etti;

“Öte yandan alınan bir kararda kamuoyunun adalet duygusu ve vicdanı sızlıyorsa kimse kusura bakmasın ama üzerine titrediğimiz yargı bağımsızlığına yargı içinden gereken dikkat ve özen gösterilmemiş, demektir.

Daha da ötesi, objektiflikten subjektifliğe bir uzanış var, demektir. Bunun adı da intikamdır. Başka bir şey değildir.

Yasa koyucunun amacını aşan bir yorumlama ile, içtihadi kararları hiçe sayarak, ‘daimi ikametgah’ kavramının evrensel tanımından uzak, aidiyet duygusunu göz ardı eden, kök saldığı bu topraklardan koparırcasına alınan bu karar yalnızca bizim değil, kamuoyunun geniş kesiminin de adalet duygusunu ve vicdanlarını sızlatmıştır.

Şunu da ifade etmek isterim ki; dün akşam Parti Meclisi toplantımızda Mine Atlı ve ekibine yürütülen bu süreçte oybirliği ile güvenoyu verilmiş ve tam destek çıkılmıştır. TDP ve Tacan Reynar oy pusulasının ilk sırasındadır.

YSK tarafından üretilen bir kararla Tacan Reynar’ın aldığı oylar seçilmiş olsa da geçerli olamayacaktır. Ama bu oylar adaletin,vijdanın ve iradenin sesi olacaktır.

“TDP yürüyüşüne devam ediyor değerli dostlar”

TDP ülkemizde tam demokrasi, emek, eşitlik, adalet, barış ve irade diyen herkesin kucaklaştığı bir yapıda olmaya devam edecek ve son dönemde Sevgili Tacan Reynar ile hareketlenen ve daha da gerçekleşecek katılımlarla kadrolarını güçlendirerek toplumun sesi olmaya devam edecektir.

TDP yürüyüşüne devam ediyor değerli dostlar. Bu yürüyüşü, köklü bir gelenekten gelen ülkemiz sosyal demokratlarına ve partimizin geçmişinde yer alan değerli büyüklerimiz Mustafa Akıncı, Burhan Nalbantoğlu, Ziya Rızkı, Hüseyin Angolemli, Cemal Özyiğit ve Mehmet Çakıcı’nın geçmişte verdiği mücadelelere ve hatıralarına yaraşır bir sorumluluk duygusu ile ve genç liderlerimiz Mehmet Harmancı, Mine Atlı ve Tacan Reynar yanında bu harekete inanmış binlerce neferimizle devam ettireceğiz. Onurla ve gururla”











Başa dön tuşu