KıbrısManşet

Korkmazhan: Yeni ve çözüm odaklı siyaseti Meclis’e taşıyacağız

Bağımsız Milletvekili adayı Abdullah Korkmazhan, resmi propaganda sürecinin başladığı 5 Haziran tarihinde, adaylık tanıtımı ve propaganda sürecine köyü Pergama’da köylüleri ile gerçekleştirdiği memleket buluşması ile başladı

Korkmazhan: Yeni ve çözüm odaklı siyaseti Meclis’e taşıyacağız

Pergamalıların yoğun ilgi gösterdiği memleket buluşmasında konuşan Korkmazhan, yeni ve çözüm odaklı siyaset anlayışını meclise taşıyacaklarını ve meclis kürsüsünü halk adına mücadele alanına dönüştüreceklerini söyledi.

Her zaman Pergamalı olmaktan gurur duyduğunu, çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği Pergama’nın kendisi için arkadaşlık, dostluk, köylülük ve vefa anlamı taşıdığını kaydeden Korkmazhan, “Köylülerimin adaylığımız etrafında bütünleşmesi benim için çok önemlidir. Pergama’da bu bütünleşmeyi sağlamayı başardığımıza göre, tüm Kıbrıs’ta da başaracağız. 25 Haziran’da mutlaka biz kazanacağız” dedi.

Kıbrıslıtürklerin siyasi partilerin kalıplaşmış ve statükoyu muhafaza etmeye yönelik siyaset anlayışından usandığını, değişim yaratacak farklı ve çözüm odaklı bir siyaset görmek istediğini belirten Korkmazhan, ‘Üç Adımda Çözüm Odaklı Siyaset’ yaklaşımını Pergamalılar ile paylaştı.

Alternatif, değişim ve fark yaratacak bir siyaset yaklaşımı sunduklarına dikkat çeken Korkmazhan, siyaset yaklaşımlarına toplumun geniş ve farklı kesimlerinden ilgi ve desteğin oldukça yoğun olduğunun altını çizdi.

Kıbrıslıtürklerin statükodan ve çıkmaz içerisinde yaşamaktan bıktığını kaydeden Korkmazhan, “toplumumuz Kıbrıs’ın kuzeyindeki rejime ve siyasi partilere inancını ve güvenini yitirmiştir. Gelecek belirsizliğinden ve ekonomik belirsizlikten usanmıştır” dedi.

“Siyasi partilerin gailesi, memleket gailesi değil. Parti gailesidir. Siyasi partiler, el birliği ile oluşturdukları siyasi statükoyu koruma telaşı ile hareket ediyor. Siyasi partilerden herhangi biri 1 vekil daha kazanırsa, hiçbir şey değişmeyecektir. Ancak bağımsız, farklı ve yeni bir siyaset anlayışı, yani biz, 25 Haziran’da Meclis’e girerse, çok şey fark edecektir” diyen Korkmazhan, Kıbrıslıtürk toplumunun 25 Haziran ara seçiminde güçlü bir mesaj vereceğinden ve bağımsız milletvekili olarak kendilerini meclise taşıyacaklarından emin olduklarını vurguladı.











Başa dön tuşu