KıbrısManşet

Sır protokol TC Resmi Gazete’de yayımlandı!

TC-KKTC arasında 31 Mart 2023 tarihinde imzalanan ve kamuoyundan sır gibi saklanan iş birliği protokolü, TC Resmi Gazete‘de yayımlandı

Sır protokol TC Resmi Gazete’de

Protokolde, Kamu Maliyesi‘nde vergi artışlarından Şans Oyunları Yasası‘na, Öğretmenler Yasası‘ndan sendikalara, yüksek öğrenimden Toplu İş Sözleşmeleri‘ne kadar birçok alanda değişiklik maddeleri bulunuyor.

Örneğin protokolde; “Kamu Maliyesi” başlığında “300 metrekare kapalı alanı olan yeni konut satışlarında, ATV, UTV ve motorlu karavanlarda, 30 bin STG üzeri sıfır veya ikinci el araçlarda ve motor gücü 200 cc üzerinde olan motosikletlerde yüzde 5 KDV artırımı öngörülüyor.

Ayrıca “Şans Oyunları” başlığında “Şans Oyunları Vergisi”, “Gelir Vergisi ve Şans Oyunları Hizmetleri Vergisi yasalarında değişiklik yapılarak; casino vergilerinin yüzde 12 artırılacağı, Şans Oyunları Hizmetleri Vergisi’nin ise yüzde 5’e düşürüleceği, “Şans Oyunu Salonu Ruhsat Ücretlerinin” ise yüzde 47.5’inin hazineye, yüzde 5’inin de Taşınmaz Mal Komisyonu’na aktarılacağı belirtiliyor.

Protokolde ilk göz çarpan diğer maddeler;

-Kalkınma Bankası Bankacılık Yasası’na tabi tutulacak

-Toplu İş Sözleşmeleri süre bitiminden sonra otomatik sonlandırılacak

– Türkiye’den gelen yatırımcılara yatırım olanakları ve arsa tahsisi artırılacak

– Öğretmenler Yasası değiştirilecek ve Atatürk Öğretmen Akademisi dışında Yüksek Öğrenim kurumlarından da öğretmenlerin mesleğe girişi sağlanacak

PROTOKOLÜN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN











Başa dön tuşu