KıbrısSürmanşetYaşam

Bahadır: Katkı koyan herkese ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz

Avrupa Birliği (AB) tarafından “Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VII Hibe Programı” kapsamında finanse edilen ve Kız İzci Örgütü Derneği tarafından yürütülen “Kız İzciler Geleceğe Yön Veriyor” projesi kapsamında 3 Haziran Dünya Çocuk Günü Lefkoşa’da kutlandı

Kız İzci Örgütü Dünya Çocuk Günü’nü Kutladı

Dünya Çocuk Günü 3 Haziran 2023 Cumartesi günü Kız İzci Örgütü Güner Necat tesislerinde, Mülteci Hakları Derneği’nin desteği ve katılımı ile kutlandı.

Dünya Çocuk Günü etkinliğine katılan çocuklar etkinlikte hem eğlendiler, hem haklarını öğrenip günün önemi hakkında bilgilendiler.

Etkinliğe Trikomo/İskele, Lefkoniko/Geçitkale, Mağusa, Morphou/Güzelyurt ve Lefkoşa şube derneklerinin izcileri ve misafir çocuklar katıldı. Çocuklar, Lefkoşa Gezi treni ile sevginin önemini vurguladıkları pankartlarla Lefkoşa sokaklarında gezinti yaptılar.

Gezinin ardından izciler, hep birlikte taş boyama etkinliğinde taşların üzerine resimler çizdiler. Daha sonrasında, Mülteci Hakları Derneği gönüllüleri, çocuklara çeşitliliğin önemi hakkında farkındalık yaratan oyunlar oynatarak çocukların birbirleri ile kaynaşmalarına katkı sağladı.

Hemen ardından gönüllü izci liderlerimiz çocuklara masallar anlattı. Son olarak, geleneksel izci ateşinin etrafında halka olan izciler, gruplar halinde izci ve misafir arkadaşlarına önceden hazırladıkları şarkı ve dans gösterilerini sundular. Aktiviteler, bir izci ritüeli olarak ateş bitiminde iyi dilekler ve temenniler ile sonlandı.

Etkinliğe katkı koyan herkese ve Lefkoşa Belediyesi’ne teşekkür eden dernek başkanı Esen Bahadır “Çocuk toplumun bir parçası ve gelecekteki toplumun güvencesidir, bu bakımdan çocuk haklarının, özgürlük içinde ve dengeli bir şekilde korunmasının hem çocuğun hem de toplumun yararınadır” dedi ve ünlü düşünür John Dewey’in bir sözü ile de çocuk haklarını kökleştirmenin bir toplumun geleceği için yapılan en önemli yatırım olduğunu vurguladı.

Bahadır, “Eğer bir toplumda çocuklar ihmal ediliyorsa o toplum geri kalmış bir kültürdür. Ancak çocukların gelişimine önem veriliyorsa o toplumun kültürü gelişmiş bir kültürdür” dedi.











Başa dön tuşu