KıbrısSürmanşetTeknoloji&Bilim

Benan: Biyologlar Derneği toplumun sigortaları olan sivil toplum örgütlerinden biridir

Biyologlar Derneği (Bio-Der) Başkanı Hatice Benan, Türkiye’nin sayılı evrim savunucularından Evrim Ağacı kurucusu ve bilim anlatıcısı Çağrı Mert Bakırcı’nın söyleşi yapmak üzere adaya geleceğini duyurdu

Benan: Biyologlar Derneği toplumun sigortaları olan sivil toplum örgütlerinden biridir

Dernek adına yazılı açıklama yapan Benan, toplumun sigortaları olan sivil toplum örgütlerinden biri olan Biyologlar Derneği olarak çevre ve halk sağlığı, doğa savunuculuğu yanında bilimle toplumu buluşturma adına geçmişte birçok seminer, eğitim ve konferans düzenlediklerini hatırlattı.

Benan, “Son düzenlediğimiz ‘Plastik Kirliliği Semineri’, özellikle uzmanlar, öğretmenler ve öğrenciler olmak üzere aşırı ilgi görmüş ve toplumun bu konudaki bilincini artırmaya yönelik hedefimize bizi yakınlaştırmıştır” dedi.

“Bakırcı söyleşi için adaya geliyor”

Dünyada bilimin tek ortak akıl yolu olduğunun her gün daha da belirginleştiğini, bir yandan da bilim dışı trendlerin artışını hayretler içinde izlemeye devam ettiklerini kaydeden Benan, bu bağlamda, Türkiye’nin sayılı evrim savunucularından Evrim Ağacı kurucusu ve bilim anlatıcısı Çağrı Mert Bakırcı’nın adaya geleceğini duyurdu.

Benan, “Çağrı Mert Bakırcı söyleşi ve kitap imza günü yapmak üzere 23 Haziran 2023 Cuma günü, Lefkoşa Türk Maarif Koleji Konferans Salonu’nda saat 17:00’de ülkemiz halkı ile buluşuyor. Etkinliğimiz davetiyeli olup, davetiyeler Deniz Plaza şubeleri, Ovis Cafe şubeleri ve Biçentürk Restaurant’tan temin edilebilmektedir” dedi.











Başa dön tuşu